vestnik

Tešanovski gasilci podarili zaščitne maske

G. G., 15. 12. 2020
PGD Tešanovci
Raznos sta opravili gasilki Lidija Koltaj in Ivanka Balaško.
Aktualno

PGD Tešanovci podarilo zaščitne maske vsakemu gospodinjstvu v vasi.

Poročali smo že, da so ukrepi proti širjenju koronavirusa prizadeli tudi prostovoljne gasilce. Letos se v prednovoletnem času, kot kaže, ne bodo mogli s koledarji v rokah odpraviti od vrat do vrat gospodinjstev v vasi, kjer deluje društvo, da bi zbirali prostovoljna sredstva.

Zaradi epidemije korona virusa se izteka čudno leto 2020, saj nas je epidemija bolj ali manj prikovala doma in smo se v izogib pojavu ali širjenju bolezni morali odpovedati skoraj vsem aktivnostim. Tudi gasilke in gasilci PGD Tešanovci so temu sledili.

Med drugim pa se niso odpovedali skrbi za požarno varnost, intervencijam ob nesrečah, pa tudi skrbi za varnost in zdravje v kraju živečih. Da bi se jim na simboličen način zahvalili za pomoč, ki jo krajani pri njihovih različnih aktivnostih in različnih nabiralnih akcijah nudijo vsako leto, so se odločili, da jim tokrat gasilci stopijo naproti.

pgd-tešanovci
PGD Tešanovci
Raznos sta opravili gasilki Lidija Koltaj in Ivanka Balaško.

Vsako gospodinjstvo v kraju je namreč dobilo pet vakuumsko pakiranih kirurških mask, otroci pa otroške maske. S to akcijo, ko so tudi pri raznosu v hišne nabiralnike upoštevali stroge higienske ukrepe, so pokazali, da jim ni vseeno za svoje in njihovo zdravje.

Paketom mask so priložili tudi kratki dopis, v katerem so opisali namen akcije, podali so zahvalo krajanom za njihovo vsestransko in dolgoletno podporo in izrazili upanje, bi bodo vsi skupaj hitro in s čim manj praskami preživeli tegobe sedanjega časa in da bodo dobro sodelovali tudi v prihodnje.

pgd-tešanovci maske koledarji