vestnik

To je razlog za zamik ureditve igrišča v Lendavi

Majda Horvat, 11. 10. 2019
Majda Horvat
Madžari pripravljajo podlago za položitev umetne trave.
Aktualno

Vlagatelj ni izpolnil vsega, kar je zagotovil v ponudbi, ki jo je dal občini za pridobitev stavbne pravice

Zdajšnja obdelava površine za nogometno igrišče pri Dvojezični srednji šoli Lendava (DSŠ) ni povezana z neustrezno izvedbo podjetja Legartis. To je namreč gradbena dela končalo marca in po načrtu, za opravljeno je prejelo tudi celotno plačilo, je povedal direktor Matjaž Hozjan. Pesek so nasuli, ker naj bi kmalu položili umetno travo, kar bo izvedlo madžarsko podjetje Best Grundbau.


Lendavsko nogometno društvo je polaganje umetne trave napovedalo že aprila, vendar je Igor Magdič, ki je pri NK Nafta 1903 pristojen za informiranje javnosti, zdaj pojasnil, da naj bi do zamika prišlo zaradi zasedenosti izvajalca del. Dobavitelj umetne trave naj bi bilo madžarsko podjetje, ki bo polaganje umetne trave končalo v začetku novembra, kar je več kot leto dni pozneje od napovedanega.

Ob položitvi temeljnega kamna maja lani in ob prisotnosti vseh odgovornih za izvedbo projekta nogometne akademije, ki ga financira madžarska država, je tedanji lendavski župan Anton Balažek napovedal, da bodo prva igrišča zagotovo končana septembra istega leta.


Ob tej zamudi je pri projektu ureditve igrišča pri dvojezični srednji šoli prišlo še do nekaterih drugih sprememb. Te pomenijo tudi odklon od ponudbe nogometnega društva ob prijavi na razpis občine, na osnovi katere je bila podpisana pogodba med lendavsko občino in vlagateljem o podelitvi stavbne pravice za dobo 20 let. Podpisala sta jo lendavski župan Anton Balažek in predsednik nogometnega društva Gabor Vegh februarja lani za zemljišče pri DSŠ ter aprila lani še za osrednja igrišča nogometne akademije, ki naj bi jih zgradili za lendavskimi termami.
Vlagatelj je v ponudbi navedel, da bo z lastnimi sredstvi pri dvojezični srednji šoli uredil dve manjši nogometni igrišči z umetno travo, razsvetljavo in ograjo, za kar naj bi zagotovil milijon evrov. Zdaj bo na tej površini zarisano samo eno manjše igrišče. Pomembnejša sprememba pa bo pri uporabi igrišča. V ponudbi je navedeno, da bo lahko DSŠ z namenom izvedbe športne vzgoje to površino uporabljala vsak delavnik od 8. do 15. ure, zunaj tega časa pa bo z njo razpolagalo društvo. Magdič zdaj pojasnjuje, da bo igrišče namenjeno samo treningu mlajših selekcij, starejše selekcije pa bodo še naprej trenirale na igrišču ob dvojezični osnovni šoli.

lendava ureditev-igrišča