vestnik

To so odvetniki, ki danes v Pomurju nudijo brezplačno pravno pomoč

Vestnik, STA, 16. 12. 2020
Pixabay
Tudi pomurski odvetniki ponujajo brezplačne pravne nasvete.
Aktualno

Odvetniška zbornica Slovenije danes že desetič pripravlja dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Letošnji dogodek bo zaradi izrednih razmer potekal sicer nekoliko drugače, odvetniki bodo brezplačno pravno pomoč nudili po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference, zainteresirani pa se morajo predhodno najaviti.

Častni pokrovitelj letošnjega dogodka je predsednik republike Borut Pahor. Odvetniki pa s tradicionalnim dnevom pravne pomoči pro bono zaznamujejo svoj praznik, ko je stanovska zbornica iz deželne postala nacionalna.

Odvetniki se zavedajo, da v teh težkih časih omejitev in izolacije državljani še posebej potrebujejo njihovo pravno pomoč, so pojasnili v odvetniški zbornici. Zaradi večje učinkovitosti in organiziranosti dela bodo odvetniki stranke sprejemali po predhodnem naročilu na telefonsko številko.

Kot so poudarili v zbornici, želijo odvetniki pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn. Posredovali bodo predvsem splošne informacije o problemu oziroma sporu in pojasnili pravne možnosti, ki jih v posameznem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa. Na zbornici ob tem opominjajo, da lahko odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

V Pomurju brezplačno pravno pomoč zagotavljajo: Mojca Bertalanič Foršek, Zvonko Brenčič, Emina Gjerek, Danilo Hari, Zlatko Herceg, Jure Horvat, Simona Horvat, Irma Hrelja Csaszar, Janez Kaučič, Mojca Kosi, Matija Petek, Maja Pihlar, Jože Šafarič, Branimir Šijanec, Andreja Tratnjek, Igor Weindorfer in Martina Zrinski Gönter.