vestnik

(FOTO in VIDEO) V Pomurju le močni nalivi, na Štajerskem veter podiral drevesa in odkrival strehe

Vestnik, 29. 6. 2020
Marina Vrbnjak
Tako je bilo v Prlekiji.
Aktualno

Iz Avstrije se je nad Koroško, Štajersko in Pomurje ter naprej proti jugovzhodu v ponedeljek pomikalo več nevihtnih celic. V Pomurju ni bilo hujših posledic, na Štajerskem pa je silovit veter podiral drevesa, odkrival strehe, več objektov je zalila voda. V Avstriji je debela toča pobelila pokrajino.

V ponedeljek popoldan se je na severovzhodu Slovenije razbesnelo neurje z močnimi sunki vetra in nalivi. Krajevne nevihte v Pomurju niso pustile hujših posledic, so pa precej preglavic povzročile gasilcem na Štajerskem.

nevihta, oblačnost
Adriana Gašpar
Nevihta v Murski Soboti

IMG-20200629-WA0001
Darinka Fras
Deževje je povzročilo nekaj nevšečnosti v prometu. Tako je voda drla po cesti v Moščancih.

V Mariboru je močan veter podrl tri drevesa in v naselju Pleterje zlomil drog električne napeljave. V naselju Ceršak, v občini Šentilj, je meteorna voda zalila poslovne objekte prostore, medtem je v občini Duplek veter odkril dve strehi, v Slovenski Bistrici pa del osnovne šole.

Največ preglavic so močni nalivi s točo povzročili na avstrijskem Štajerskem, in sicer v okolici Gradca. Kot poroča spletni portal Krone.at, je silovit veter odkril osnovno šolo in ruval drevesa, meteorna voda poplavila ulice, debela toča pa pobelila pokrajino v Gleisdorfu. Zdaj več 1000 gasilcev odstranjuje posledice neurja. Tudi v Feldbachu gasilci prečrpavajo vodo iz objektov in odstranjujejo podrta drevesa. 

Lokalna vremenska postaja v avstrijskem Gleisdorfu je zabeležila, da je le v nekaj urah padlo do 91 litrov dežja na kvadratni meter, debelina toče pa dosegla do 4 centimetre.

toča nevihta veter