vestnik

Trener, ki skrbi za fizično in psihično kondicijo 

Vida Toš, 12. 4. 2018
Nataša Juhnov
»Meditacija je gotovo dobra ne le zame, ampak tudi za vse okrog mene,« pravi Tomaž Pivec.
Aktualno

Tomaž Pivec je v policist in navdušen športnik, ki daje enako velik poudarek svojemu telesu kot tudi duhu.

Je osebni trener, ki pa ne skrbi samo za svojo fizično kondicijo. Pravi, da je enako pomembna tudi duhovna plat človeka, zato sam vsak dan začne in konča z meditacijo. Trdi, da je za zdravo življenje pomembno troje: gibanje, prehrana in sproščanje.


»Zgodba o moji povezanosti z meditacijo je stara več kot 12 let in se je začela tako, da me je prevzela že sama beseda meditacija. Mogoče zato, ker so moja velika ljubezen že od otroških let borilne veščine, in tudi pri karateju smo pred vadbo in po njej malo meditirali. V smislu, da si se usedel in bil minuto, dve v tišini, nekaj torej zelo podobnega meditaciji. Potem mi je na nekem poslovnem srečanju neka gospa omenila, da bo v Mariboru predavanje o meditaciji. Šel sem in predaval je neki gospod iz Avstrije; ko sem videl to energijo, njegov mir, ki je kar žarel iz njega, sem rekel, to bi imel, to bi bil tudi jaz (smeh),« pove Tomaž Pivec, po poklicu policist, zaposlen v Policijski upravi Murska Sobota, ki je v prostem času navdušen športnik.

4cef52836a1d3255e4e23d35005a3440
Nataša Juhnov
Meditacija je kot pitje vode.

Tako, kot ko se zaljubiš

Že dva tedna po tej uvodni predstavitvi se je Tomaž vpisal v začetni tečaj meditacije; v Maribor se je vozil dvakrat na teden, takrat je še živel na Kogu pri Ormožu. »Čisto me je 'potegnilo' vase. To je tako, kot ko se zaljubiš, ko čutiš iz srca … taki lepi občutki, da enostavno moraš slediti.«Tomaž tako meditira že zadnjih dvanajst let. »Meditacija ne pomeni, da skušamo vsak dan nekaj časa sedeti v tišini, ob tem pa nas ves čas 'napadajo' in 'ščipajo' misli, ki so v naši glavi," pravi Pivec. Meditacija je tako po Pivčevih besedah stanje globoke zavesti in globokega miru. »Zelo se zavedaš trenutka, v katerem si, hkrati pa čutiš globok mir. Da pa dobiš ta občutek zavedanja tukaj in zdaj in istočasno globokega miru, se ti mora – zgoditi. Gre za neki 'klik', ki ga ne moreš izsiliti.« Kdaj meditira? »Vsak dan.« odgovori hipoma, »to je kot pitje vode."


Kdaj meditira, komu sledi in zakaj je zaradi tega boljši človek, pa preberite v tiskani izdaji Vestnika.

Osebni Arhiv
Tomaž Pivec skrbi za telo in duha. 
tomaž pivec meditacija osebni trener