vestnik

Oskrba z živili in dobava iz uvoza potekata v Zeleni točki nemoteno

D. N., 28. 3. 2020
Damjana Nemeš
Oskrba z živili je v trgovini Zelena točka nemotena (fotografija ni aktualna).
Aktualno

Trgovina Zelena točka na Industrijski ulici v Murski Soboti, v kateri poteka prodaja slovenskih izdelkov in pridelkov, ostaja odprta in deluje nemoteno.

Kot je pojasnil Denis Topolnik, predsednik Skupine vrtovi panonski - zadruge prekmurskih pridelovalcev, pod okriljem katere Zelena točka deluje, je oskrba z vsemi živili v trgovini nemotena. Prav tako je nemotena dobava iz uvoza, kar jim omogoča normalno delovanje. 

ffa9d2a345d71c133e3916ce96ae70d9
Damjana Nemeš
V trgovini ponujajo številne sezonske pridelke in izdelke lokalnih pridelovalcev.

"V ospredju so lokalni produkti, kot so solata, mlada čebula, krompir, sveže belo zelje, pa tudi ostali produkti, ki se prodajajo čez celo zimo, med drugim tudi kisano zelje. Potrošniki v tem obdobju vse bolje sprejemajo trgovino in vse bolj zaupajo lokalnim izdelkom in pridelkom, tudi zato se je prodaja v trgovini precej povečala," je še pojasnil Topolnik. Dodal je, da so sicer zaradi razglašene epidemije okrnili dostavo v šole, vrtce in gostilne, ki so jih zalagali z izdelki, še naprej pa izvajajo dostavo kuhinjam in podjetjem, ki še obratujejo. Dostava tako lokacijsko ni omejena. 

b5575ba6e4403f3b07bdcd91727e1fc8
Damjana Nemeš
V trgovini ponujajo številne sezonske pridelke in izdelke lokalnih pridelovalcev.

V zadnjem obdobju pa so v trgovini uvedli tudi novost. Ker je zdravje vseh na prvem mestu, lahko stranke pokličejo v trgovino in naročijo želene izdelke. Zaposleni jim pripravijo košarico oziroma paket, ki ga stranke nato samo prevzamejo. "Odziv je zelo dober, saj kupcem ustreza, da se v trgovini zadržujejo čim manj," je še pojasnil Topolnik. 

Delovni čas trgovine je sicer zaradi trenutnih razmer nekoliko skrajšan, med tednom obratujejo med 6. in 15. uro, v soboto pa med 6. in 12. uro. 

zelena-točka trgovina