vestnik

V trgovinah krajši delavniki, bodo kmalu uvedli še nadzorovane vstope?

I.B., 16. 3. 2020
Nataša Juhnov
V trgovinah od danes velja krajši delovni čas.
Aktualno

Oskrba z živili je ena do dejavnosti, ki so nujno potrebne za delovanje države. Trgovine se na trenutno situacijo prilagajajo z različnimi preventivnimi ukrepi, večina pa jih je tudi skrajšala delovni čas.

Hoferjeve trgovine z današnjim dnem poslujejo po skrajšanem delovnem času. Med ponedeljkom in soboto bodo trgovine odprte med 8.30 in 17. uro, ob nedeljah pa od 8.30 do 12. ure. Iz Hoferja še sporočajo, da se pripravljajo na sistem nadzorovanega vstopa v trgovine, s čimer bi omejili enkratno število kupcev v trgovini in tako zaščitili tako kupce kot zaposlene. "Pri tem še čakamo na navodila in usmeritve države, da bomo delovali skladno z nacionalnimi določili," še pojasnjujejo in dodajajo, da dobavna veriga poteka brez večjih posebnosti. 

Tudi Tuš je skrajšal delovnike. Hipermarketi, supermarketi in marketi bodo od ponedeljka do sobote odprti med 9. in 17. uro, v nedeljo pa bodo odprti med 8. in 12. uro. Lidlove poslovalnice bodo med tednom odprte med 8.30 in 18. uro, v nedeljo pa boste lahko nakup opravili od 8.30 do 12. ure. 

trgovine, police, koronavirus
Vestnik.si
V minulih dneh so trgovine zaznale povečan obisk, zato so bile police občasno tudi napol prazne. So pa ob tem pojasnili, da živil ne zmanjkuje, le trgovci jih niso uspeli pravočasno napolniti.

V Sparu pojasnjujejo, da so delovni čas trgovin prilagodili z namenom, da vsaj malo razbremenijo zaposlene. Od ponedeljka do sobote bodo trgovine Spar odprte od 10. do 18. ure, v nedeljo pa med 8. in 12. uro. Trgovine Interspar pa bodo v nedeljo odprte med 9. in 15. uro. 

trgovine delovni-čas koronavirus