vestnik

(FOTO) Tri državne razstave psov vseh pasem v Gaberju

Jože Gabor, 18. 9. 2021
Jože Gabor
V Gaberju poteka tridnevni kinološki dogodek.
Aktualno

V petek so na nogometnem igrišču v Gaberju odprli tridnevni kinološki dogodek: tri državne razstave psov vseh pasem CAC Lendava, CAC Lendva in CAC Prekmurje.

Zadnji dan razstave bo jutri med 9. in 14. uro, ko bodo tudi izbrali najlepšega psa Prekmurja. Organizator je Kinološko društvo Lendava, pri organizaciji pa sodeluje tudi Krajevna skupnost Gaberje. Razstavo so odprli predsednik Kinološkega društva Lendava Robert Požonec, podpredsednica društva in mednarodna kinološka sodnica Jelka Simčič in lendavski župan Janez Magyar.

državna-razstava-psov, gaberje
Jože Gabor
V Gaberju poteka tridnevni kinološki dogodek.

Ob tem so spomnili, da Kinološko društvo Lendava letos praznuje 40 let in je najstarejše kinološko društvo v Pomurju. Člani društva v lokalnem okolju z različnimi aktivnostmi ozaveščajo o pravilni skrbi za pse. Večji del njihovih aktivnosti je usmerjen v pomoč lastnikom psov pri pravilni vzgoji, prehrani, gibanju in vsem drugim potrebam. Ljubitelji živali pa po njihovi zaslugi lahko vsako leto v lendavski občini občudujejo pse najrazličnejših pasem na državni razstavi.

državna-razstava-psov, gaberje
Jože Gabor
V Gaberju poteka tridnevni kinološki dogodek.

Prijavljenih je 606 psov 73 pasem. Udeleženci so iz 17 držav. Največ jih je iz Slovenije, sledita Avstrija in Madžarska. Kinološki sodniki iz Slovenije in tujine ocenjujejo v treh kategorijah za nazive:prvak Slovenije v lepoti, mladinski prvak Slovenije v lepoti in veteranski prvak Slovenije v lepoti. V soboto je bila še specialna razstava slovenskega kluba za angleške buldoge. Letos pa bodo prvič v revialnem programu izbrali še najlepšega psa Pomurja. V nedeljskem izboru lahko sodelujejo vsi psi in psice, katerih lastniki imajo prebivališče v Pomurju in so bili na razstavi pozitivno ocenjeni. Posebne prijavnine ne bo, obvezna pa je prijava v razstavni pisarni na dan razstave do 14. ure.

gaberje, psi
Jože Gabor
V Gaberju poteka tridnevni kinološki dogodek.

gaberje državna-razstava-psov
Kaj zdaj berejo drugi