vestnik

Zaščitne maske razdelili tudi v Križevcih in Razkrižju

Vestnik.si, 3. 4. 2020
Občina Križevci
Križevski občani so prejeli prane maske
Aktualno

Vsako gospodinjstvo v občini Križevci je včeraj prejelo zaščitno masko.

Civilna zaščita v Križevcih je v začetku razglasitve epidemije pričela z aktivnostmi v zvezi z naročili zaščitnih mask in materiala za šivanje le teh. Zaradi zamikov pri dobavi naročenih mask, se je angažirala ena izmed občank, ki je zašila zaščitne maske za vseh 1140 gospodinjstev v občini. "Vse maske je v manj kot 40 urah sešila občanka Mateja Horvat iz Vučje vas ob pomoči moža in hčere. Akcija je nato vzpodbudila še drugih 13 prostovoljk - šivilj v občini," je povedal Miran Ros. Pridne šivilje prostovoljke z delom nadaljujejo in tako bodo med občane razdeljene še dodatne zaščitne maske, predvideno 2300 mask več. Material za izdelavo je priskrbela občina Križevci. Šivilje maske šivajo na svojih domovih.

šivanje, šivanje-mask, zaščitne-maske
Občina Križevci
Križevski občani so prejeli prane maske

V kolikor ste vešči osnov šivanja, razpolagate s šivalnim strojem ter pripravljeni pomagati, lahko to sporočite na info@obcina-krizevci.si, saj je vsak par delovnih rok več kot dobrodošel.

Prostovoljci so zaščitne maske z navodili za izdelavo maske ter splošnimi obvestili za ohranjanje zdravja ter preprečitve morebitne okužbe prejeli brezstično v zaprtih vrečkah, občanom pa so jih oddali v poštne nabiralnike.

šivanje, šivanje-mask, zaščitne-maske
Občina Križevci
Križevski občani so prejeli prane maske

Občina Križevci je maske podarila tudi Domu Lukavci, saj so primerne za delo nezdravstvenega osebja.

V Križevcih trenutno še ni obolelih

Župan Občine Križevci Branko Belec občanom ob tem sporoča, da naj ostanejo doma in naj ostanejo zdravi. Po nujnih nakupih se naj odpravlja le en član gospodinjstva, po možnosti mlajši in zdrav. Prizadevamo in želimo si, da tako tudi ostane. Predsednik Civilne zaščite Miran Ros sporoča, da je v občini dobro vzpostavljena veriga za zagotavljanje pomoči potrebnim, saj so jim preko občinske uprave, prostovoljcev, KORK pripravljeni v največji možni meri pomagati pri nakupih osnovnih živil in zdravil.

šivanje, šivanje-mask, zaščitne-maske
Občina Križevci
Križevski občani so prejeli prane maske

Maske dobili tudi razkriški občani

Zaščitne maske pa so pripadniki Civilne zaščite delili tudi v občini Razkrižje. Kot je sporočil župan Stanko Ivanušič, so jih najprej razdelili med družine, v katerih živijo starostniki in druge ranljive skupine ljudi, v naslednjih dneh pa jih bodo v hišnih nabiralnikih našli tudi drugi občani. Dodal je še, da pripadniki Civilne zaščite v zaprtih javnih prostorih tudi preverjajo, ali občani nosijo zaščitne maske. "Zabeležena je bila ena sama kršitev občana," je sporočil in še dodal, da je bilo v manjšem obsegu ugotovljeno nedovoljeno zbiranje mladih na eni od priljubljenih točk v občini. 

križevci-pri-ljutomeru koronavirus pralne-maske zaščitne-maske