vestnik

Med drugim nov prezentacijski monitor v Eko muzeju v Veržeju

V. T., 16. 2. 2020
arhiv Kultnatura
Končna tiskovna konferenca v Varaždinu ob zaključku projekta Zeleno želimo.
Aktualno

Veržej in Dobrovnik iz Slovenije ter Varaždin in Ludbreg na hrvaški strani združili ponudnike izdelkov domače obrti, kulinarično ponudbo in običaje v skupno blagovno znamko Kultnatura.

V Veržeju so v sklopu triletnega interreg projekta Zeleno želimo, ki se je pravkar zaključuje, tako postavili paviljon sredi kampa Trio, nadgradili so ponudbo Eko muzeja v Rokodelskem centru in s promocijo so pridobili več obiskovalcev na verženski Miholov sejem. Eden pomembnejših rezultatov projekta, ki ga bodo lahko koristno uporabili, je omenjena nadgradnja Eko muzeja, v katerega so dali prezentacijski monitor, na katerem bodo otrokom in mladini, ki jim predstavljajo delo različnih rokodelcev, te lahko tudi pokazali na fotografijah ali filmih.

Projekt se je torej izvajal na čezmejnem območju med Slovenijo in Hrvaško s ciljem ustvariti nove turistične vsebine, povezane z dediščino in v navezavi z bolj klasičnimi turističnimi vsebinami, torej hrano, vinom in naravo.

kultnatura, zeleno-želimo, veržej, dobrovnik
arhiv Kultnatura
Končna tiskovna konferenca v Varaždinu ob zaključku projekta Zeleno želimo.

V projektu so ustvarili novo blagovno znamko Kultnatura in vzpostavili istoimensko spletno stran, na kateri lahko turisti v vseh krajih, partnerjih najdejo različne ponudnike – iz področja narava in gibanje, iz področja rokodelstvo ter iz področij kulinarika in vino.

Glavni partnerji v Zeleno želimo so bili Kmetijsko gozdarski zavod Muska Sobota, Inovacijsko tehnološki grozd iz Murske Sobote, Verženski zavod Marianum, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Grad Ludbreg, hrvaška gospodarska zbornica župnije Varaždin ter turistična skupnost Varaždina.

Vrednost triletnega projekta je bila nekaj več kot 836 tisoč evrov, od tega je 711 tisoč evrov prihaja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, lastna sredstva partnerjev pa so 125 tisoč evrov.

kultrnatura veržej DOBROVNIK zeleno-želimo
Kaj zdaj berejo drugi