vestnik

Tudi Pomurje med rdečimi regijami

Vestnik, 16. 10. 2020
Jure Zauneker
Slika je simbolična
Aktualno

Po podatkih, ki jih je danes objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje o številu okuženih glede na 14-dnevno incidenco na 100 tisoč prebivalcev, sta se med tako imenovane rdeče regije uvrstila tudi Pomurje in Podravje.

Regija se uvrsti na rdeči seznam, ko je 14-dnevna pojavnost okužb na 100 tisoč prebivalcev višja od 140, v Pomurju je danes bilo to število 171,5. 
Od sobote, 17. oktobra, bo v vseh rdečih regijah veljajo naslednji začasni ukrepi: prepoved ponujanja športno-rekreativnih storitev v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih, pri čemer so izjeme športna tekmovanja in treningi za registrirane športnike, prepoved gostinskih dejavnosti v gostinskih obratih (gostišča, restavracije, gostilne, kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice in bari), razen v nastanitvenih obratih, kjer je dovoljena le sedeča postrežba. Omejitev ne velja za osebni prevzem jedi in pijač. V prostoru frizerskih in kozmetičnih salonov je lahko naenkrat le ena stranka, je sporočila vlada. Prav tako bo odslej nošenje maske obvezno tudi na odprtih javnih krajih. 

Preberite še: Nov rekord, včeraj potrdili 834 okužb, od tega 23 v Pomurju

covid pomurje