vestnik

Tudi pomurska podjetja bodo odprla svoja vrata

T. M., 9. 11. 2018
Timotej Milanov
Arcont Gornja Radgona 
Aktualno

Gospodarska zbornica Slovenije bo skupaj s partnerji 29. novembra organizirala dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, katerega namen je, da mladi s starši obiščejo podjetja in se pobliže spoznajo z različnimi delovnimi okolji in poklici.

“Ker želimo mladim približati poklice, ki jih gospodarstvo potrebuje. Poklicno odločanje mladine na prehodu iz osnovne šole v srednješolsko izobraževanje je težka naloga za učence in njihove starše. Mladi slabo poznajo poklice, še posebej tiste, ki so očem bolj skriti. Že tradicionalno se redkeje odločajo za srednje poklicno oziroma naravoslovno-tehnično izobraževanje. Dan odprtih vrat je namenjen prav temu: da te poklice približamo učencem zaključnih razredov osnovnih šol,” so ob tem zapisali pri GZS
Po besedah direktorja Pomurske gospodarske zbornice Roberta Graha pričakujejo, da bo v akciji sodelovalo tudi okoli petnajst pomurskih podjetij, sodelovanje so že potrdili Arcont, Cleangrad, Elrad International, Panvita, d.d., Panvita Mir, Radenska, Reflex, Segrap, Varis Lendava in Xal.
dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva