vestnik

Tudi Šteiner se je umaknil Erjavcu

T. M., 21. 10. 2020
Nataša Juhnov
Dominik Šteiner
Aktualno

Dominik Šteiner je umaknil kandidaturo za predsednika Desusa in napovedal, da bo podprl Karla Erjavca, ki se bo na novembrskem kongresu stranke vnovič potegoval za to funkcijo.

“Glede na situacijo sem ocenil, da je nesmiselno vztrajati pri kandidaturi, saj bi to vodilo v razpad stranke na tri frakcije, kar pa ne more biti v interesu stranke, ki se mora zdaj poenotiti. Iz tega razloga podpiram Ejravca, saj menim, da je to v tem trenutku prava pot. Po moji oceni ima Erjavec tudi nekoliko več podpore med poslanci, pri katerih sem sicer tudi sam zaznal podporo. Tudi, če bi ostal v igri in na kongresu zmagal, bi bila to pirova zmaga, saj bi se potem stranka ukvarjala sama s sabo,” pravi Šteiner sicer predsednik soboškega odbora Desus in načelnik soboške upravne enote. 

Na vprašanje, ali je del njegovega umika kandidature tudi dogovor, da bo imenovan za direktorja vladnega urada za demografijo, pravi: “Ne, ni bilo nobenega dogovora, saj ne vemo, kaj se bo v prihodnje dogajalo.” Šteiner sicer meni, da bi moral urad voditi minister brez listnice in ne direktor, kot je predvideno po zadnji vladni spremembi odloka o ustanovitvi omenjenega urada. “Učinkovitost bo manjša, če bo urad vodil direktor, ki ne bo član vlade, kot pa, če bi ga vodil minister.” 

Kot smo že poročali, je kandidat za vodenje demografskega urada tudi Anton Balažek, ki se bo na novembrskem kongresu vnovič potegoval za podpredsednika stranke. Balažek je tudi sam razmišljal o kandidaturi za predsedika Desusa, a si je premislil, potem ko je izvedel, da bo kandidiral Erjavec, katerega tudi sam podpira. Na kongresu, ki bo 28. novembra v Ljubljani, bo poleg Erjavca za predsednika kandidiral še nekdanji predsednik Lovske zveze Slovenije Srečko Felix Krope.

desus pomurje