vestnik

Tudi v Gornji Radgoni prisegli nova županja in občinski svet

M. Ha., 16. 12. 2022
Arhiv Občine Gornja Radgona
Člani gornjeradgonskega občinskega sveta z županjo Urško Mauko Tuš.
Aktualno

Lista Skupaj Urške Mauko Tuš, David Roškar in Radgona je naše mesto ter Gibanje svoboda imajo vsak po štiri mandate

V Občini Gornja Radgona, ki jo bo naslednja štiri leta vodila Urška Mauko Tuš, so minuli teden opravili konstitutivno sejo občinskega sveta. Ta se je na seji seznanil s strani občinske volilne komisije sprejetim poročilom o izidu rednih volitev župana, članov občinskega sveta in članov svetov krajevnih skupnosti ter poročilom o izidu drugega kroga rednih volitev župana v občini. Na seji so imenovali tričlansko mandatno komisijo za pregled prispelih pritožb in pripravo predloga potrditve mandatov članov občinskega sveta in ugotovitev izvolitve županje v sestavi Aleš Dokl (predsednik), Polona Kralj in Katarina Hafner. Obravnavali so pritožbo kandidata za člana občinskega sveta v volilni enoti 3 na listi SDS Sandija Frasa, ki se je v elektronskem sporočilu 5. decembra, nato pa ponovno še 14. decembra pritožil na nepravilno štetje glasov v volilni enoti 3 Krajevne skupnosti Spodnja Ščavnica. Pritožbo so člani občinskega sveta kot neutemeljeno v celoti zavrnili.
Potrdili so tudi mandate članom občinskega sveta. Tega bodo naslednja štiri leta sestavljali Suzana Bračič Arcet, Aleš Dokl, Miran Dokl, Aleš Domanjko, Franc Fartek, Renata Gjüreč, Katarina Hafner, Ivan Kajdič, Branko Kocbek, Polona Kralj, Tomaž Munda, Miroslav Njivar, Slavko Rajšp, Nina Elise Reiter, David Roškar, Anton (Zvone) Rožman, Marko Šajnovič, Franc Žižek, Srečko Žižek in Marjan Žula. Lista Skupaj Urške Mauko Tuš ima 4 mandate, prav toliko jih imata tudi David Roškar in Radgona je naše mesto ter Gibanje svoboda. Po dva mandata imata Desus in Lista za Gornjo Radgona, po enega pa še NSi, SD, SLS in SDS.
Imenovali so še komisijo za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade, to bodo sestavljali Aleš Dokl, David Roškar, Aleš Domanjko, Marjan Žula, Anton (Zvone) Rožman, Miroslav Njivar in Suzana Bračič Arcet.
občina-gornja-radgona seja občinski-svet