vestnik

Tudi v SDS predstavili kandidate v pomurskih okrajih

Timotej Milanov, 26. 3. 2018
Timotej Milanov
Predstavitev kandidatov SDS v Murski Soboti
Aktualno

Slovenska demokratska stranka je v Murski Soboti predstavila pomurske kandidate za letošnje državnozborske volitve. Za SDS bodo v pomurskih volilnih okrajih tako kandidirali Alja Domjan, Stanko Recek, Jožica Jakob, Lenart Barat in Janez Magyar.

Kot je uvodoma povedal predsednik pomurske regijske koordinacije Karel Šoš, gre za ljudi, ki že več let delujejo v lokalni politiki in so se uveljavili tudi na svojih poklicnih področjih. »Ne želim več nemo opazovati, temveč aktivno spreminjati domovino,« je svojo odločitev za kandidaturo komentirala Alja Domjan, ki bo kandidirala v gornjeradgonskem volilnem okraju. Radenčanka Domjanova je sicer politologinja, ki je zaposlena kot strokovna sodelavka v državnem zboru.


42c517f061d49f490dbca4762163abc6
Timotej Milanov
Alja Domjan


V Murski Soboti bo za SDS kandidirala Jožica Jakob, diplomirana medicinska sestra in beltinska občinska svetnica. Kot pravi, je z dolgoletnim delom v bolnici spoznala stisko ljudi na številnih področjih, kot poslanka pa bi si prizadevala predvsem za posodobitev zdravstvenega sistema v državi. V lendavskem okraju bo na listi stranke kandidiral podjetnik Janez Magyar, ki se je po lastnih besedah za kandidaturo odločil po skrbnem pregledu programa SDS, za katerega meni, da lahko državi prinese spremembe. »V regiji obstajajo potenciali, ki pa jih do sedaj tisti, ki so vodili državo, niso izkoristili,« pravi. Magyar je sicer lastnik podjetja Prekmurec, pod okrilje katerega spadajo trgovine Hungarikum.

d76098d90840d68eaeecc33aaa0b5d6d
Timotej Milanov
Janez Magyar


Na Goričkem bo strankin kandidat Stanko Recek, strojni tehnik in prodajni svetovalec v Arcontu. Recek izvira iz Dolnjih Slaveč, kot pravi, je odraščal na kmetiji, zato pozna težave malega človeka na Goričkem. Je tudi občinski svetnik v občini Grad in predsednik Gasilske zveze Grad. »Mladi na Goričkem se odseljujejo v Avstrijo, saj so vse goričke občine po razvitosti med zadnjimi v državi. Tega več ne smemo dopustiti.«

ec5e14f95e14ec87156740637f85ec05
Timotej Milanov
Jožica Jakob, Bojan Petrijan in Karel Šoš


Iz kmečke družine prihaja tudi kandidat stranke v ljutomerskem okraju, gre za učitelja fizike na Osnovni šoli Križevci Lenarta Barata. Sam vidi priložnost za razvoj Prlekije predvsem na področju turizma in kmetijstva, zato si bo kot poslanec prizadeval za poenostavitev predpisov za male podjetnike in kmete, osredotočil pa bi se tudi na področje izobraževanje, na katerem je aktiven. »Spodbujati je treba strokovne srednješolske programe, ki bodo sledili potrebam gospodarstva,« pravi Barat. Predstavljene kandidate bo uradno še potrdil svet stranke na seji sredi aprila.

sds državnozborske volitve