vestnik

Turniška občina nudi prostore za zagon podjetništva

Majda Horvat, 31. 8. 2020
Majda Horvat
Občina Turnišče začetnim podjetjem lahko ponudi v najem manjše poslovne prostore.
Aktualno

Občina je spremenila OPPN za gospodarsko cono, investitor, ki je obljubil tovarno, na poti pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Turniška občina podjetnikom, ki šele začenjajo svojo poslovno pot, lahko ponudi v najem manjše poslovne prostore, ki jih ima v poslovni coni v središču  Turnišča. Objekti so za stavbo, v kateri je pred nekaj leti poslovala Rodovita. 


Občina načrtuje, da bi stavbo, v kateri je delovala Rodovita, preuredili, tako da bi se lahko vanjo preselil vadbeni oziroma fitnes center, prostore v ozadju pa bi torej dala v najem podjetnikom, ki šele zaganjajo dejavnost. Tu sicer že poslujeta dve podjetji, nekaj prostorov pa uporablja za svojo opremo občinsko komunalno podjetje Varaš, vendar bi se dalo prostor še bolje izkoristiti. Občina je že objavila razpis za oddajo manjšega poslovnega prostora, enako bo storila, če bo še kateri od domačih podjetnikov potreboval oziroma želel najeti manjše poslovne prostore. Obstaja pa tudi možnost postavitve prizidka povsem na koncu obstoječih objektov.

Spomnimo še, da je za te objekte imela občina pred dobrima dvema letoma pripravljen projekt gradnje gasilskega doma za PGD Turnišče, vendar občinski svet teh načrtov takratnega vodstva občine ni podprl.

Želijo spodbuditi zagon podjetništva 

»S temi prostori želimo zdaj spodbujati zagon podjetništva, ob nadaljnji rasti pa bi podjetnike usmerjali v industrijsko cono,« je povedal župan Borut Horvat.
Za območje velike gospodarske cone zunaj naselja je občina 5. junija v uradnem listu objavila spremembo občinskih podrobnih prostorskih načrtov. To pomeni, da ima družba Terramar leto dni časa, da pridobi gradbeno dovoljenje za postavitev tovarne, v kateri bi potekala proizvodnja, povezana z avtomobilsko industrijo.
Občina Turnišče je investitorju lani poleti za ta namen prodala skupaj 3,4 hektarja zemljišč, kupnino v višini 206 tisoč evrov pa je plačal oktobra. Investitor naj bi po naših informacijah že pripravljal potrebno dokumentacijo za vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja, obljubil pa je naložbo v višini 14 milijonov evrov, ki naj bi sčasoma prinesla tudi približno 400 delovnih mest.

turnišče gospodarska-cona
Kaj zdaj berejo drugi