vestnik

S koronavirusom okuženi policisti na nekdanjem mejnem prehodu Dolga vas, med njimi tudi policist iz Pomurja

STA, Vestnik.si, 27. 3. 2020
Nataša Juhnov
V stavbi bivšega mednarodnega mejnega prehoda ima sedež Center za sodelovanje varnostnih organov Dolga vas.
Aktualno

Po poročanju TV Slovenija naj bi prišlo do okužbe s koronavirusom na nekdanjem mejnem prehodu Dolga vas, kjer zdaj delujeta policijska postaja za izravnalne ukrepe in center za sodelovanje varnostnih organov, v katerem skupaj delajo policisti iz Slovenije, Madžarske, Avstrije in Hrvaške. Med tremi okuženimi je po naših podatkih tudi policist iz Pomurja.

Poleg slovenskega policista naj bi bila okužena tudi policista iz Avstrije in Hrvaške. Na Generalni policijski upravi več informacij o tem niso podali, potrdili so le, da so danes izvedeli za prvega okuženega v vrstah policije. 

acd42b6a698d3881a13a9bc806ca1019
Nataša Juhnov
V stavbi bivšega mednarodnega mejnega prehoda ima sedež Center za sodelovanje varnostnih organov Dolga vas.

V Slovenski vojski pa so potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Pripadnike, ki so bili v stiku z okuženim, so že identificirali in testirali. Vsi testi na okužbo s koronavirusom so bili negativni. Razkužili so tudi prostore, v katerih se je okuženi nahajal, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske.

V stavbi bivšega mednarodnega mejnega prehoda ima sedež Center za sodelovanje varnostnih organov Dolga vas. V centru dela več kot 30 policistov iz štirih držav, Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije. Ker v istem operativnem prostoru skupaj službujejo policisti štirih držav, center omogoča hitro izmenjavo podatkov. Center v Dolgi vasi pa ni edini tak primer sodelovanja policij različnih držav. Še eden deluje v Vratih Megvarje v Avstriji, kjer si podatke izmenjujejo slovenski, avstrijski in italijanski varnostni organi.

koronavirus policija
Kaj zdaj berejo drugi