vestnik

Dijaki nadaljujejo s poukom na daljavo, učencem dodaten teden počitnic

A. N. R. R., STA, 2. 11. 2020
A. Nana Rituper Rodež
Dijaki šolanje nadaljujejo na daljavo, osnovnošolcem so počitnice podaljšali.
Aktualno

Po enotedenskih jesenskih počitnicah so se dijaki vrniti v šolo, ki poteka na daljavo, osnovnošolci pa zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 ta teden ostajajo še doma, na počitnicah. Prav tako na daljavo bodo potekala predavanja na fakultetah, vrtci bodo delovali v omejenem obsegu, zaprte pa ostajajo tudi glasbene šole.


Počitnice pa se ne nadaljujejo za osnovnošolske učitelje. Šolsko ministrstvo jih je namreč v okrožnici pozvalo, da se v tem času pripravijo za delo na daljavo. Kar nakazuje, da se bo po drugem tednu počitnic pouk verjetno nadaljeval na daljavo.

šola, koronavirus, šolstvo, učenje
Nataša Juhnov
Šolski prostori spet samevajo.

Podaljšanje počitnic za teden dni za osnovnošolce še ne pomeni, da bo podaljšano tudi šolsko leto, pravijo na pristojnem ministrstvu. »Prepričana sem, da bomo uspeli ta teden nadoknaditi znotraj trajanja šolskega leta. In vem, da se bomo vsi skupaj potrudili, da bo tako,« je ob tem še dejala ministrica Simona Kustec. Vendar pa o krčenju vsebin in učnih snovi v šolah ne poročajo.

Tudi Dijaški in študentski domovi ostajajo zaprti. S posebnim sklepom so omogočili bivanje tistim posameznikom, ki opravljajo za državo pomembne naloge, izjema pa so tudi študenti tujci, študent, ki imajo stalno prebivališče v študentskem domu, študentske družine ter gostujoči profesorji, ki se zaradi trenutnih varnostnih razmer ne morejo vrniti v kraj stalnega bivališča.

koronavirus šola počitnice ukrepi starejši dom