vestnik

Učenci obiskali tudi pomurska podjetja 

Majda Horvat, 4. 12. 2018
Arhiv PGZ
Učenci so v velikem številu obiskali tudi podjetje Arcont. 
Aktualno

Vrata so odprli Arcont, Cleangrad, Elrad International, Gea Vipoll, Medicop, Panvita, Radenska, Reflex, Xal, Terme 3000, Terme Lendava, Terme Banovci in Zdravilišče Radenci. 

V vseslovensko akcijo Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše, ki je potekal prejšnji teden, in ki je namenjena spoznavanju poklicev ter podjetij, so se vključila tudi pomurska podjetja, in sicer Arcont, Cleangrad, Elrad International, Gea Vipoll, Medicop, Panvita, Radenska, Reflex, Xal, Terme 3000, Terme Lendava, Terme Banovci in Zdravilišče Radenci. Skupaj jih je obiskalo 146 učencev, kar je skoraj petina vse učencev, ki so se v okviru nacionalne akcije odločili za obisk katerega od slovenskih podjetij.


"Dan odprtih vrat ima zelo velik pomen za gospodarstvo," je dejal Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice. Zato so pomurska podjetja že tretjič zapored odprla svoja vrata učencem in njihovim staršem. Tako so lahko od blizu spoznali poklice in naloge povezane z njimi na delovnem mestu.
Srečanje z mladimi pa je bila tudi priložnost, da so delodajalci predstavili svoje kadrovske potrebe, ki so velike predvsem pri vseh tehniških poklicih. Z akcijo, katere pobudnica je bila Gospodarska zbornica Slovenija, projektu partnerji pa so bili še Zavod za zaposlovanje, Zavod za šolstvo ter Center za poklicno izobraževanje, želijo olajšati odločitev mladih, kje po končani osnovni ali srednji šoli nadaljevati šolanje.
dan odprtih vrat gospodarstvo Arcont Radgona Zdravilišče Radenci reflex radenska