vestnik

Učitelji OŠ Križevci ustvarili poligon za učence

M.V., 6. 7. 2020
Arhiv OŠ Križevci
Ideja se je sicer pojavila že pred časom, k realizaciji pa jih je spodbudil tudi Erasmusov projekt Zdrav duh v zdravem telesu, ki spodbuja samoiniciativne gibalne aktivnosti.
Aktualno

Potem ko so se učenci Osnovne šole Križevci odpravili na zaslužene počitnice, so jih na šolskem dvorišču zamenjali učitelji z idejnim načrtom, modeli, barvami, čopiči in obilo dobre volje.

»Odločili smo se, da bomo našim učencem pripravili talni gibalni poligon, ki ga bodo lahko uporabljali tudi brez rekvizitov. Glede na razmere bo v prihodnosti zagotovo dobrodošel,« nam je povedala učiteljica Nada Vajs Vidnar.
Poligon je sestavljen iz različnih nalog, ki tvorijo celoto, lahko pa se izvajajo tudi posamično. Težavnost zastavljenih nalog so na koncu tudi preizkusili. »V kombinaciji discipliniranosti in otroške duše je nastal poligon, ki je v vsakem od nas vzbudil zadovoljstvo ob opravljenem delu, celo ob pogledu na pisane packe po rokah in obleki. V prihodnje ga bomo še dopolnjevali in razvijali,« je povedala. Ideja se je sicer pojavila že pred časom, k realizaciji pa jih je spodbudil tudi Erasmusov projekt Zdrav duh v zdravem telesu, ki spodbuja samoiniciativne gibalne aktivnosti.

talni-poligon
Arhiv OŠ Križevci
Poligon je sestavljen iz različnih nalog, ki tvorijo celoto, lahko pa se izvajajo tudi posamično.

talni_poligon_2
Arhiv OŠ Križevci
V prihodnje ga bodo še dopolnjevali in razvijali.

križevci osnovna-šola