vestnik

Udeleženke kuharskega tečaja pripravljale tradicionalne sladice na sodoben način

Jože Žerdin, 24. 1. 2020
Jože Žerdin
Udeleženke kuharskega tečaja v Beltincih.
Aktualno

Po nekajletnem premoru se je Krajevna skupnost (KS) Beltinci ponovno odločila za organizacijo kuharskega tečaja, ki je potekal dva dni v Zaposlitveno izobraževalnem centru (ZIC) Beltinci.

Tečaj so sicer s skupnimi močmi pripravili KS Beltinci, Zrirap so. p. Beltinci in slaščičarna Sladki raj iz Kobilja, udeleženke pa so pod vodstvom Simone Bukovec iz omenjene slaščičarne ustvarjale tradicionalne slaščice na sodoben način. 

kuharski-tečaj, peka-peciva, beltinci
Jože Žerdin
Udeleženke so se na kuharskem tečaju učile priprave tradicionalne sladice na sodoben način.

Zanimanje za kuharski tečaj, ki ga je sofinancirala KS Beltinci, je bilo dobro, saj ga je obiskovalo dvanajst udeleženk iz celotne beltinske občine. Te so se tudi v praksi preizkusile pri izdelovanju sladic, na dvodnevnem tečaju so spoznale pet različnih vrst, spoznale pa so tudi, kako se pravilno pripravijo različne kreme, nadevi in testo za posamezne sladice - mešano, krhko in paljeno. 

kuharski-tečaj, peka-peciva, beltinci
Jože Žerdin
Udeleženke so se na kuharskem tečaju učile priprave tradicionalne sladice na sodoben način.

kuharski-tečaj, peka-peciva, beltinci
Jože Žerdin
Udeleženke so se na kuharskem tečaju učile priprave tradicionalne sladice na sodoben način.

Poleg osnov so se seznanile s pravilnim okraševanjem sladite ter s pripravo torte, kjer so seveda čas namenile tudi dekoraciji. Na tečaju so namreč vključile širok nabor sladic, ki so primerne za vsakodnevno peko ter za ostala slavja in praznovanja. Udeleženke tečaja so tako usvojile veliko novih znanj, ki jih bodo lahko uporabile pri pripravi sladic za svoje domače.

kuharski-tečaj, peka-peciva, beltinci
Jože Žerdin
Udeleženke so se na kuharskem tečaju učile priprave tradicionalne sladice na sodoben način.

Kaj zdaj berejo drugi