Tečaj so sicer s skupnimi močmi pripravili KS Beltinci, Zrirap so. p. Beltinci in slaščičarna Sladki raj iz Kobilja, udeleženke pa so pod vodstvom Simone Bukovec iz omenjene slaščičarne ustvarjale tradicionalne slaščice na sodoben način.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuPotrjen primer ptičje gripe pri labodu v Prekmurju
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce perutnine in ptic v ujetništvu obvešča, da je bila pri poginulem labodu, ki so ga našli na območju gramoznice Lakoš v občini Lendava, potrjena visoko patogena aviarna influenca. Rejce poziva, naj upoštevajo veljavna priporočila in ustrezno ukrepajo.
Zanimanje za kuharski tečaj, ki ga je sofinancirala KS Beltinci, je bilo dobro, saj ga je obiskovalo dvanajst udeleženk iz celotne beltinske občine. Te so se tudi v praksi preizkusile pri izdelovanju sladic, na dvodnevnem tečaju so spoznale pet različnih vrst, spoznale pa so tudi, kako se pravilno pripravijo različne kreme, nadevi in testo za posamezne sladice - mešano, krhko in paljeno.
Poleg osnov so se seznanile s pravilnim okraševanjem sladite ter s pripravo torte, kjer so seveda čas namenile tudi dekoraciji. Na tečaju so namreč vključile širok nabor sladic, ki so primerne za vsakodnevno peko ter za ostala slavja in praznovanja. Udeleženke tečaja so tako usvojile veliko novih znanj, ki jih bodo lahko uporabile pri pripravi sladic za svoje domače.