vestnik

Ujel štirikilogramskega krapa

Jože Žerdin, 15. 6. 2018
Jože Žerdin
Anže Gašpar je navdušen ribič.
Aktualno

Devetletnemu Anžetu Gašparju iz Markovcev se je pred dnevi nasmehnila ribiška sreča, v ribniku v Gradišču je ujel štiri kilograme težkega krapa. 

Anže Gašpar je tretješolec na Osnovni šoli Šalovci, v prostem času pa se velikokrat poda na ribolov v bližnje gramoznice, najraje pa se odpravi do gasilske mlake v Markovcih. Za ribištvo ga je navdušila družina, na tekmovanjih pa je njegov spremljevalec oče.Anže Gašpar je član Ribiške družine GornjaRadgona, temeljna ribiška enota Tišina, udeležuje pa se ribiških tekmovanj v pionirski pomurski ribiškiligi, kjer velikokrat poseže po nagradah.



Pred dnevi sta se z očetom odpravila do ribnika vGradišče, kjer je Anže spet vihtel ribiško palico. Za vabo je imel koruzo, imel pa je tudi mirno roko, saj jeujel kar štirikilogramskega krapa, ki ga je nato spustil nazaj v vodo. Za mladegaribiča je bilo to veliko veselje, dobil pa je tudi voljo za nadaljevanje ribolova. Ta ribiška trofeja mu bo šedolgo ostala v spominu, obenem pa je pridobil tudi dodatne izkušnje in znanja, ki mu bodo pripomogla na poti, da postane veliki ribič.

cb2490ee1bd3c4835a2b09fe4772fd7a
Jože Žerdin
Anže Gašpar je navdušen ribič.

Jože Žerdin
Ujel je štiri kilograme težkega krapa. 
ribištvo Anže Gašpar