vestnik

Ukrepe sprejele tudi številne javne in zasebne institucije. Kako je v Pomurju?

Vestnik.si, 12. 3. 2020
STA
Pošta sporoča, da bo pri izvajanju storitev bo prihajalo do motenj.
Aktualno

Ukrepe so posredovali tudi iz številnih zavodov in podjetij. Preverili smo, kaj svetujejo in priporočajo strankam.

Na CSD samo v nujnih primerih

"Zaradi omejevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2 Center za socialno delo Pomurje obvešča, da naše prostore obiščite samo v nujnih primerih. Za komunikacijo in poslovanje z nami prednostno uporabite druge ustrezne poti: telefon, e-pošto, navadno pošto in naš poštni nabiralnik," je sporočila Sandra Fekonja, direktorica Centra za socialno delo Pomurje. Omejitev velja za vse enote CSD v Pomurju.

csd-pomurje, csd, center-za-socialno-delo-pomurje
M.V.
Na CSD le v nujnih primerih.

Pošta: pri izvajanju storitev bo prihajalo do motenj

Ukrepe so prejeli tudi pri pošti Slovenije. Kot so zapisali, glede na obstoj in nadaljnje možnosti širitve koronavirusa v Sloveniji pri Pošti Slovenije spremljajo vsa ustrezna poročila uradnih organov in sprejemamo ter izvajajo vse priporočene ukrepe za zaščito ljudi - tako zaposlenih kot uporabnikov poštnih storitev – pri izvajanju storitev.
"Za dostavo pošiljk v določene ustanove (bolnišnice, porodnišnice, domove upokojencev ipd.), kjer so prejemniki še posebej izpostavljeni, smo zaradi navedenega sprejeli ukrepe, s katerimi bomo omejili stike naših zaposlenih v situacijah, kjer so možnosti za nadaljnjo širitev virusa večje," so zapisali. Pošta Slovenije bo tudi nadalje upoštevala in izvajala proaktivne ukrepe, ki bodo pripomogli k stabilizaciji razmer, vendar obstaja možnost, da pride pri izvajanju storitev do motenj v procesu. "O morebitnih nadaljnjih aktivnostih in ukrepih vas bomo tudi v prihodnje obveščali."
Na sodišču pozivajo občane k upoštevanju preventivnih ukrepov

Sodišče v Murski Soboti vse stranke poziva, da upoštevajo preventivne ukrepe za varovanje zdravja zaradi koronavirusa po priporočilih NIJZ.

Na vhodu v poslopje sodišča je potrebno upoštevati navodila varnostne službe oz. pravosodnih policistov.

koronavirus, dezinfekcija, sodišče
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

Priporočila za vabljene stranke: 

  • če imate znake okužbe ali ste v karanteni, o tem pravočasno obvestite sodišče 
  • zaradi izvajanja preventivnih ukrepov pred okužbami pridite na sodišče 15 minut prej
  • ob vstopu v sodno stavbo razkužite roke
  • predlagamo gibanje izključno pred in v prostoru, ki je naveden na vabilu

Priporočila za nevabljene stranke:

  • nevabljene stranke pozivamo, da na sodišče prihajajo le v primeru nujnih in neodložljivih zadev
  • če je to mogoče, namesto osebnega prihoda na vložišče vloge raje pošljite po pošti
  • predlagamo, da informacijo pridobite preko e-pošte
  • če je prihod na sodišče nujno potreben, priporočamo, da se predhodno naročite po telefonu ali elektronski pošti sodišča

Pri Elektro Maribor zaprli poslovalnice

Tudi Družba Elektro Maribor je ob izbruhu koronavirusa sprejela številne ukrepe za zmanjševanje tveganj za uporabnike in za zaposlene ter zagotavljanje neprekinjenosti poslovanja.

Vstopne točke (informacijske pisarne in drugi poslovni prostori družbe) se za zunanje deležnike do nadaljnjega za nenujne zadeve zaprejo. Uporabnike prosijo, da uporabljajo številne razpoložljive komunikacijske kanale (telefon, e-pošta, navadna pošta) oziroma prestavijo nenujne obiske na kasnejši termin.

elektronske naprave
Pixabay
Elektro Maribor uporabnike prosi, da uporabljajo številne razpoložljive komunikacijske kanale.

V poslovnih prostorih se do nadaljnjega sprejemajo samo nujni, predhodno napovedani obiski uporabnikov. V nujnih zadevah prosijo, da uporabnik obisk predhodno napove in po telefonu pojasni, kaj želi urejati. V primeru, da zaposleni oceni, da zadeva ni urgentna ali je rešljiva na drug način, bo uporabnik napoten k ustreznemu ravnanju.

Elektronski način komuniciranja z družbo Elektro Maribor, ki je v veliki meri že stalna praksa, v sedanjih razmerah postaja še bolj zaželen. Uporabnike naših storitev prosimo, da ga uporabljajo v čim večji meri. V primeru dodatnih vprašanj jih lahko pokličete na telefonski številki 080 21 01 (delavniki med 07:15 in 15:00) ali jim pišete na info@elektro-maribor.si.

koronavirus institucije ukrepi