vestnik

Umrl znani prekmurski gostinec Jože Bagola 

Majda Horvat, 10. 9. 2018
Osebni Arhiv
Gostilna Ajda na Cankovi je do nadaljnjega zaprta. 
Aktualno

Jože Bagola, ki je skupaj z ženo Ivanko ustvaril družinsko gostilno Ajda na Cankovi, je v 67. letu starosti izgubil bitko za življenje. 

Jože Bagola je bil človek, ki je s svojim delom veliko naredil za promocijo gostinstva, Cankove, občine in Goričkega. Bil je eden prvih pomurskih gostincev, ki se je šolal na strokovni šoli za gostinstvo in turizem na Bledu ter ob vrnitvi domov s ponudbo v Lovskem domu na Cankovi, ki ga je imel vrsto let v najemo, postavil nova merila za dobro gostinsko ponudbo. Ljudje od blizu in daleč se še zdaj spominjajo, da so v Lovskem domu na Cankovi jedli najboljšo ali nekateri celo svojo prvo pico v življenju ter morda tudi prvič začutili, da je bistvo dobre gostinske ponudbe v ustvarjanju dobrega počutja in sprostitve za goste.


Za družino Bagola je bilo prelomno odprtje novega gostinskega in turističnega objekta na Cankovi pred dobrimi dvajsetimi leti. Gostilna-Picerija-Pezion Ajda je zaslovela po izvirni prekmurski kuhinji, s pomočjo sodobne informacijske tehnologije pa jih najdejo ter obiskujejo tudi svetovni popotniki, ki iščejo mir in stik z naravo. V Ajdi so gostili tudi številne eminentne goste, ki so se udeležili pomembnih dogodkov v občini, ob tem pa je Jože Bagola pokazal dobro poznavanje uradnega protokola in vedel, kako vanj vključiti domačnost.
Jože in Ivanka Bagola sta leta 2005 prejela tudi zahvalo občine za promocijo gostinstva.

b00fda30fb00f9785524239206c4a8e4
Aljoša Bagola/fb
Jože Bagola je svoje življenje posvetil gostinstvu.

jože bagola črna kronika cankova ajda