vestnik

Uničenje dokumentacije: Kriminalisti na občini Turnišče

M. H., ABE, 22. 1. 2019
Jure Zauneker
Borut Horvat je zmagal na županskih volitvah v občini Turnišče.
Aktualno

Kriminalisti so obiskali sedež občine Turnišče. Po neuradnih informacijah kriminalistična preiskava poteka zaradi suma storitve kaznivega dejanja, povezanega z domnevnim uničenjem poslovne-občinske dokumentacije. 

Policisti-kriminalisti policijske postaje Lendava in kriminalisti oddelka za računalniško preiskovanje iz sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so na občini Turnišče začeli s preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja, povezanega z domnevnim uničenjem poslovne-občinske dokumentacije, smo izvedeli iz zanesljivih virov.



Dokumentacija naj bi bila izginila na službenih računalnikih, namenjenih delu župana in direktorja občinske uprave, in tudi s strežnika občine. Prijavo zoper neznanega storilca je sedmega januarja policiji podal zdajšnji župan Borut Horvat, ki podrobnosti ne razkriva in zaradi same policijske preiskave ne daje izjav.


Vesna Jerala Zver, ki je bila županja turniške občine, preden je mandat nastopil Horvat, prav tako ni želela komentirati preiskave. Dejala je le, da je to, "kar počne župan, njegova odločitev".
Tokratni obisk kriminalistov na turniški občini pa ni bil prvi v zadnjem obdobju, saj policija preiskuje tudi prijave, povezane z lanskimi lokalnimi volitvami.

Občina Turnišče Vesna Jerala Zver Borut Horvat policija