vestnik

Uporabljate javni potniški promet? Danes in v nedeljo bodo inšpektorji poostreno preverjali izpolnjevanje ukrepov

Vestnik.si, 12. 11. 2021
Nataša Juhnov
Danes in v nedeljo bo potekal poostren nadzor PCT pogoja.
Aktualno

Danes med 12. in 20. uro ter v nedeljo med 14. in 22. uro bo zaradi zaostrenih epidemioloških razmer potekal okrepljen nadzor izvajanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v javnem potniškem prometu. Pristojni organi bodo nadzirali izvajanje pravil o preverjanju izpolnjevanja pogoja s strani izvajalcev javnega prevoza in upoštevanje pravil s strani potnikov.

Ministrstvo za infrastrukturo in Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo uporabnike javnega potniškega prevoza pozivata, da dosledno spoštujejo veljavne ukrepe. Vnovič so pojasnili, da je na javnih prevoznih sredstvih (sem sodijo tudi žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah) za vse potnike obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Prav tako se morajo potniki za uporabo javnega potniškega prometa izkazati z veljavnim potrdilom PCT in osebnim dokumentom. Izjema so le osebe, ki so mlajše od 12 let. 

"Z odgovornim ravnanjem lahko vsi prispevamo k boljšemu obvladovanju epidemioloških razmer in omogočimo nemoteno delovanje javnega potniškega prometa. Prizadevajmo si, da bi se izognili potrebam po strožjih ukrepih ali začasnim prekinitvam izvajanja storitev, zato vse uporabnike javnega potniškega prometa vljudno prosimo za sodelovanje in razumevanje," so zapisali. 

javni-potniški-promet pogoj-pct nadzor ministrstvo-za-infrastrukturo
Kaj zdaj berejo drugi