vestnik

Uporabljate spletno banko Revolut? Spremembo računa morate javiti Fursu

Vestnik, 5. 10. 2020
Profimedia
Revolut je spletna banka, ki je zaradi Brexita račune preselila v Litvo.
Aktualno

Če imate račun odprt pri spletni banki Revolut, morate finančni upravi (Furs) prijaviti nov račun, ki vam ga je banka odprla v Litvi. Prav tako morate sporočiti datum zaprtja starega računa, ki vam ga je banka zaprla v Veliki Britaniji. Prijavo novega in odjavo starega računa lahko izvedete sočasno.

Spletni ponudnik mobilnega bančništva Revolut se je zaradi brexita preselil v Litvo. To pomeni, da je zaprl račune uporabnikov v Veliki Britaniji in jih odprl v Litvi. Kot ob tem opozarja finančna uprava, morajo vsi zavezanci, ki uporabljajo Revolut, to spremembo prijaviti upravi v osmih dneh po odprtju oziroma spremembi računa. Furs namreč podatkov o tujih računih ne pridobiva v aktualnem času iz uradnih registrov in evidenc, zato jih morajo zavezanci sporočiti sami.

 Kako to storiti?

Najenostavneje je to urediti preko eDavkov. Prijavo tujih računov lahko zavezanec sicer odda tudi po elektronski pošti, osebno ali prek spletne strani. Prijavi je treba priložiti dokument, iz katerega so razvidni podatki o računu, odprtem v tujini (bančna kartica, pogodba o odprtju bančnega računa, posnetek zaslona IBAN računa), da finančni urad lahko preveri pravilnost oziroma točnost podatkov. Pri vpisu številke računa je potrebno biti pozoren, da se ne vpiše številka bančne kartice pač pa številka računa.

revolut selitev furs