vestnik

Upravne enote bodo zaradi navala vrata odprle še dva dodatna dneva

STA, 19. 4. 2022
Nataša Juhnov
Mestna občina Murska Sobota
Aktualno

Ker slovenski državljani vsakih deset let menjamo osebne dokumente, je letos pritisk na upravni enote velik. Da bi državljankam in državljanom zagotovili hitrejšo obravnavo in odpravili zaostanke, bodo upravne enote po Sloveniji vrata odprle še dva dodatna dneva, in sicer v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14. maja.

Oba dodatna dneva sta namenjena izključno za urejanje osebnih dokumentov, so danes sporočili iz ministrstva za javno upravo.

Potem ko so nekatere upravne enote zaradi množične menjave osebnih dokumentov v zadnjih tednih že podaljšale uradne ure in dodale uradne ure tudi ob četrtkih, so se zdaj na večini upravnih enot odločili še za dva dodatna dneva, enega v aprilu in enega v maju.

Kot sporočajo z ministrstva, bodo dodatne uradne ure namenjene strankam, ki niso oz. ne bodo naročene, a le za pridobitev osebnih dokumentov, kot so osebna izkaznica, potni list in vozniško dovoljenje. Za te dokumente namreč krajevna pristojnost ne velja, kar pomeni, da jih lahko stranke uredijo na katerikoli od 58 upravnih enot po Sloveniji in ne zgolj v kraju bivanja, sporočajo.

upravne-enote dodaten-dan osebni-dokument
Kaj zdaj berejo drugi