vestnik

Uradno: Magyar bo poklicni župan

Majda Horvat, 20. 12. 2018
Nataša Juhnov
Lendavski župan Janez Magyar odgovarja na očitke.  
Aktualno

Lendavski župan Janez Magyar je povedal, da so mu volivci podelili mandat tako za članstvo v svetu lendavske manjšinske organizacije kot za funkcijo župana. 

Lendavski župan Janez Magyar je zanikal, kar je zaokrožilo po koluarjih, da bo župansko funkcijo opravljal neprofesionalno. "To je glede na obseg dela trenutno nemogoče," je izjavil. Ob tem je poudaril, da se je za profesionalno funkcijo odločil in to tudi napovedal že, ko se je odločil za župansko kandidaturo in da je zato tudi svoje podjetje ter njegovo upravljanje prepustil sinovoma. Ob tem pa Magyar dopušča možnost, da se bo morda kdaj v prihodnosti odločil drugače.



Zavrnil je tudi očitke nekaterih, da je nesprejemljivo, da je kot župan hkrati tudi član sveta Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava in da je sprejel tudi članstvo v svetu krovne organizacije pomurskih Madžarov. To pravno formalno ni sporno in ne gre za navzkrižje interesov, svojo dvojno vlogo pa Magyar pojasnjuje z voljo in odločitvijo v volivcev. Kot je dejal, de bil na lokalnih volitvah 18. novembra ponovno izvoljen v svet Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava, kar so volivci vedeli že pred drugim krogom županskih volitev 2. decembra, ko so mu podelili mandat še za župansko funkcijo. Zato tudi ne vidi razloga, da bi moral katero od funkcij opustiti.

49f19c30a200a375d436bcf65d211a70
Andrej Petelinšek
Tajnika občine Mateja Furlana, ki je zapustil občinsko upravo, bo zamenjala Aleksandra Kreslin.

Glede izbire svoji ožjih sodelavcev pa je potrdil, da bo s prenehanjem zaposlitve dosedanjemu tajniku občinske uprave Mateju Furlano njegovo mesto zasedla Aleksandra Kreslin.

Leon Novak
Lendavski župan Janez Magyar odgovarja na očitke.  
lendava župan tajnik občinske uprave Janez Magyar