vestnik

Utrjevanje stikov med občinami

V. T., 19. 1. 2019
Mo Ms
Lažje in bolj učinkovito se bodo pomurski župani in županje soočali z izzivi, če bodo povezani.
Aktualno

V bodočem regijskem promocijskem centru so se sestali pomurski župani in županje.

Pobudnik srečanja, župan Murske Sobote, Aleksander Jevšek, je svoje županske kolegice in kolege iz celega Pomurja skical z namenom utrjevanja stikov in partnerstva, da se bodo lažje in boj učinkovito soočali z razvojnimi izzivi regije.
Srečanje je potekalo v nastajajočem regijskem promocijskem centru ob soboškem jezeru, kjer se je Jevšek predstavnikom pomurskih občin zahvalil za dosedanjo podporo projektu. Poudaril je, da je oomenjeni projekt skupni dosežek in skupna priložnost regije, saj je kot Pomurje v malem, namenjen navduševanju gostov za nadaljnje odkrivanje lepot in dobrot naše regije.
Ob tej priložnosti so se župani pogovarjali tudi o drugih skupnih razvojnih izzivih. Regionalna razvojna agencija je sredi intenzivnega procesa razvojnega načrtovanja za naslednjo finančno perspektivo, ki bo še izraziteje podpirala večje regionalne in mrežne projekte. Zato so se strinjali, da je za učinkovito usmerjanje razvojnih sredstev v pametno preobrazbo Pomurja še pomembneje dobro sodelovanje med občinami in v okviru regionalnih razvojnih mehanizmov.
pomurski župani expano srečanje