vestnik

V 20 letih delovanja so pečat pustili po vsem svetu

Majda Horvat, 17. 6. 2022
Vanesa Jaušovec
Sedem od prvih desetih delavcev je še vedno zaposlenih v podjetju Cleangrad. Z njimi solastnik družbe Armin Mayer. Foto Vanesa Jaušovec
Aktualno

Uspeh zgradili na vztrajnosti, zaupanju med sodelavci, korektnem odnosu do dobaviteljev in kupcev ter vrhunskih izdelkih

Podjetje Cleangrad je proslavilo 20-letnico poslovanja, ob tej priložnosti so tudi slovesno v uporabo izročili novozgrajeno poslovno stavbo. Postavljena je na mestu, kjer so pred dvema desetletjema v najetih prostorih zagnali proizvodnjo čistih prostorov. V začetku je bilo v podjetju deset delavcev, zdaj jih je 222, letos bodo ustvarili na 21 trgih po vsem svetu 20 milijonov evrov prihodkov. Cleangrad je doživel izjemno rast in iz malega podjetja prerasel v srednje veliko. Ponaša se s prestižnim certifikatom platinaste bonitetne odličnosti in s sodelovanjem z največjimi farmacevtskimi družbami na svetu na eni strani in zanesljivimi dobavitelji na drugi.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad


»Vztrajnost, zaupanje med sodelavci in korekten odnos do dobaviteljev in kupcev, vrhunski izdelki in izpolnitev vseh danih zavez, natančnost in perfekcija so nas v dvajsetih letih pripeljali do uspešnega mednarodno prepoznavnega podjetja. To so vrednote podjetja, ki jih iz dneva v dan z vsemi deležniki živimo in jih negujemo,« je v svojem nagovoru zbranih dejal direktor družbe Jernej Zupančič. K rasti podjetja je pomembno prispevalo tudi nadgrajevanje izdelkov ter razvijanje novih produktov in rešitev, zaradi česar se stalni kupci Cleangrada k njemu vedno znova vračajo. »Svoj pečat smo pustili od Gabona do Nigerije in Egipta v Afriki, v sedemnajstih evropskih državah in v Indiji, pa vse do Trinidada in Tobaga. Naš slogan Perfekcija v gradnji čistih prostorov je star že deset let. Vendar se ta perfekcija ne izraža le pri naših izdelkih, temveč skozi delovanje celotnega podjetja,« je še povedal Zupančič.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad


Nova poslovna zgradba s sodobnimi prostori za delo tlakuje pot za nadaljnji razvoj in rast podjetja, zaposleni pa s tem sprejemajo tudi odgovornost in pogum za nadaljnjo rast. »Danes nismo samo ponosni na Cleangrad in na svoje sodelavce, ponosni smo tudi na Prlekijo in Ljutomer. Zastavili smo si visoke cilje in skupaj z vami sodelavci in partnerji smo prepričani, da jih bomo tudi dosegli,« je še dejal direktor družbe in se zahvalil vsem sodelavcem, s katerimi so skupaj dosegli pomemben uspeh, še posebej pa tistim desetim, ki so pred dvajsetimi leti začeli graditi zgodbo podjetja Cleangrad in verjeli vanjo.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad


Sedmim začetnikom, ki še vedno delajo v podjetju, so v zahvalo izročili kipce Roberta Juraka. Prvi ga je prevzel Jernej Zupančič, direktor in solastnik družbe, tudi vizionar, brez katerega podjetja ne bi bilo. Podjetje je vodil ves ta čas in ga pripeljal do ravni enega najuspešnejših podjetij v regiji, pa tudi v družbo najuglednejših proizvajalcev čistih prostorov na svetu. Zupančiču je kipec podelil solastnik družbe Cleangrad Armin Mayer.

Ledino začetne proizvodnje je kot vodja oral Anton Krajnc, ki se zdaj v podjetju posveča področju kakovosti in skrbi za okolje. Kipce so prejeli tudi Bojan Kovačič, skrben in pošten vodja proizvodnje, Pavel Dijak, svetovni popotnik, iznajdljiv monter ter odličen vodja in mentor novih sodelavcev, ter Vlado Muršič, ki med sodelavci uživa veliko spoštovanje zaradi delavnosti in iznajdljivosti pri montaži ter velike pripadnosti podjetju. Kipec sta prevzela še Andrej Panker, vodja inženiringa, ki se je dolga leta kalil pri vodenju projektov, in Janez Kutnjak, ki sodi med delavce, ki jih je mogoče postaviti pred kateri koli stroj ali izziv zahtevnega izdelka, pa bo ustvaril odličen rezultat.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad


Glasbene točke so na prireditvi izvedle učenke Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer z mentorico Hermino Matjašič, udeležence slovesnosti je pogostilo podjetje Kodila.

Več kot 280 projektov 

Podjetje Cleangrad je lani izvedlo več kot 280 projektov. Na leto proizvedejo okoli 15 tisoč kosov panelov in prek 500 vrat, za tako količino proizvodnje so v zadnjih dveh letih in pol porabili skoraj 700 ton pločevine, prek 600 kilometrov profilov in skoraj 50 tisoč kvadratnih metrov kamene volne, pri vgradnji pa 30 tisoč tub silikonskega kita.


Novo priznanje Pfizerja

Podjetje Cleangrad je prejemnik številnih priznanj in nagrad, nazadnje mu ga je podelilo farmacevtsko podjetje Pfizer kot najboljšemu dobavitelju v letu 2021. Pohvalijo se lahko tudi z več kot sto tisoč varno opravljenimi urami na letni ravni.

cleangrad ljutomer 20-let-delovanja novi-prostori
Kaj zdaj berejo drugi