vestnik

(KORONAVIRUS) V soboški bolnišnici pripravili 20 postelj

Majda Horvat, 16. 3. 2020
Aleš Cipot
Postelje so namestili v objektu nekdanje porodnišnice, ki je zdaj v celoti izpraznjen v ta namen.
Aktualno

Bolnišnica pripravila dvajset postelj za sprejem bolnikov, za katere bo obstajal sum, da so okuženi s koronavirusom. Okužene še naprej zdravi le UKC Maribor.

Kot je povedal strokovni direktor Daniel Grabar, so te namestili v objektu nekdanje porodnišnice, ki je zdaj v celoti izpraznjen v ta namen. Bolnike bodo tu namestili, dokler se ne potrdi oziroma zavrže sum, da gre za okužbo. V primeru, da je bolnik okužen, ga bodo poslali na zdravljenje v UKC Maribor, če pa je test negativen in so zdravstvene težave bolnika posledica neke druge bolezni, pa ga bodo sprejeli na zdravljenje na oddelek bolnišnice.

Danes je bolnišnica prejela tudi več ustreznih zaščitnih sredstev za zdravstvene delavce. Vsem bodo postopoma zagotovili zaščitne maske, zdravstveni delavci, ki bodo obravnavali bolnike s sumom okužbe, pa bodo prejeli ob maskah še zaščitne plašče in očala.

Kljub napovedi, da naj bi se vstopne točke za bolnike s sumom okužbe spremenile v ambulante za obravnavo teh bolnikov, protokol za jemanje brisov pa naj bi se spremenil, je direktorica murskosoboškega zdravstvenega doma Edith Žižek Sapač povedala, da navodil glede takšne spremembe še ni prejela. To pomeni, da na vstopni točki, ki je v nekdanjih prostorih patronažne službe v ozadju objektov zdravstvenega doma,  še danes jemljejo brise na enak način kot so jih doslej. Ob uradnem podatku, da je v Pomurju sedem okuženih, pa je Žižek Sapačeva dejala, da gre za osebe, ki živijo v regiji, vendar so nekateri test opravili kje drugje. 

koronavirus bolnica postelje