vestnik

V Carthagu se soočajo z okužbami

Majda Horvat, 21. 10. 2020
Nataša Juhnov
Tudi v Carthagu se soočajo z okužbami.
Aktualno

Zaposlene, ki so kazali znake okužbe, so takoj umaknili z delovnega mesta ter jih napotili k zdravniku in na testiranje. Zaposlene pozivajo, da spoštujejo ukrepe in priporočila.

»Zagotovo je v našem interesu, da se novi koronavirus ne širi na območju v pristojnosti delodajalca, da se ohrani zdravje zaposlenih in ostalih oseb, da se omogoči varen in stabilen poslovni in proizvodni proces ter s tem nadaljnje poslovanje, razvoj in stabilna prihodnost podjetja,« so sporočili iz podjetja Carthago, kjer je po naših informacijah okuženih več zaposlenih. Dosledno upoštevanje varnostnih ukrepov za ohranjanje zdravja zaposlenih je po besedah direktorice Sandre Županec zdaj njihova prednostna naloga.  

Ob pojavu posamičnih primerov obolelih v podjetju, so se zaradi obsežnih varnostnih in higienskih ukrepov, ki so jih izvajali že prej, lahko hitreje in učinkoviteje odzvali na novo situacijo. Zaposlene, ki so kazali znake okužbe so takoj umaknili z delovnega mesta ter jih pozvali, da čim prej vzpostavijo stik z osebnim zdravnikom, prav tako so jih napotili na testiranje.

113c7cca03e956d08e2bb7c81c683d79
Aleš Cipot
Direktorica Sandra Županec

V podjetju izvajajo v sodelovanju z Rdečim križem meritve telesne temperature zaposlenih, obvezna je uporaba zaščitnih mask, higiena rok, vzdrževanje medosebne razdalje, prezračevanje delovnih prostorov in drugo. Postavljene imajo tudi številne dezinfekcijske postaje, za zaščito so v jedilnici na mizah nameščena pleksi stekla, okrepljena je ekipa za razkuževanje skupnih prostorov in površin.

V podjetju imajo tudi skupino Covid pooblaščencev, ki spremlja  dogajanje in poziva zaposlene, da spoštujejo ukrepe in priporočila. Delo v nekaterih oddelkih poteka v izmenah, v pisarnah pa so delovna mesta ustrezno ločena.

Aktualno stanje in vse ukrepe tekoče usklajujejo s pooblaščenim zdravnikom medicine dela in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. 

okužbe podjetje ukrepi