vestnik

Cepljenje poslancev in svetnikov predvidoma v četrtek

STA, Vestnik, 15. 3. 2021
Bobo
Po neuradnih informacijah, ki jih je pridobila STA, so se morali tudi zaposleni v DZ na cepljenje prijaviti, interes pa naj bi zbirali konec prejšnjega leta.
Aktualno

Cepljenje poslancev in državnih svetnikov proti covidu-19 se bo predvidoma začelo v četrtek. Kot so v državnem svetu pojasnili za STA, bo cepljenje predvidoma potekalo v četrtek popoldne v prostorih nacionalnega inštituta za javno zdravje. Katero cepivo bodo prejeli do zdaj ni znano.

Do sedaj se je prijavilo 19 državnih svetnic in državnih svetnikov. "Ob tem poudarjamo, da so nekatere članice in člani državnega sveta že cepljeni ali bodo cepljeni kot druga prednostna skupina, npr. kot zdravstveni delavci, župani ipd," so sporočili. Tudi cepljenje poslancev in zaposlenih v državnem zboru bo predvidoma potekalo v četrtek. Za cepljenje naj bi imeli na voljo dopoldanski in popoldanski termin, cepljenja pa naj bi prav tako potekalo v prostorih nacionalnega inštituta za javno zdravje. Po neuradnih informacijah, ki jih je pridobila STA, so se morali tudi zaposleni v DZ na cepljenje prijaviti, interes pa naj bi zbirali konec prejšnjega leta.

astrazeneca, cepivo
Profimedia
Zaposleni bodo cepljeni izključno s cepivom podjetja AstraZeneca. Fotografija je simbolična

Na uradna pojasnila državnega zbora glede cepljenja poslancev STA še čaka. Po državi poteka cepljenje prednostnih skupin. Najprej so bili na vrsti starejši, ki bivajo v domovih za starejše, zaposleni v njih in zdravstveni delavci. Nato pa se je nadaljevalo cepljenje starejših od 80 let. Sedaj med drugim teče cepljenje najstarejših skupin prebivalstva z drugim odmerkom in najranljivejših kroničnih bolnikov. Cepijo tudi zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Sledi cepljenje v kritični infrastrukturi zunaj zdravstvenega sistema.

dz koronavirus cepljenje poslanec
Kaj zdaj berejo drugi