vestnik

V domu v Rakičanu 85 okužb, v Svetem Juriju pri Rogaševcih 26

Vestnik.si, 19. 11. 2020
Nataša Juhnov
Koronavirus
Aktualno

O okužbah poročajo iz Doma starejših Rakičan in njihovih enot.

»Stanje v naši enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota se je umirilo. Edina okužena stanovalka je v bolnišnici, trije okuženi zaposleni pa so v izolaciji v domačem okolju. Z naslednjim tednom bo v enoti v veljavi tako imenovana bela cona, začeli pa bomo izvajati tudi nove sprejeme v skladu s protokoli, ki so jih pripravili na ministrstvu za zdravje,« je sporočil Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan.

murska-sobota, dom-starejših-rakičan, center-za-starejše-murska-sobota
Jure Zauneker
Center za starejše Murska Sobota

Po direktorjevih besedah se prav tako umirja stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju. »Po skupaj 50 okuženih, se je število okuženih zmanjšalo za 24, tako, da imamo sedaj še 21 okuženih stanovalcev in 5 okuženih zaposlenih. Predvidoma se bo situacija umirila do konca meseca, ter bo delo v enoti takrat začelo potekati po ustaljenih tirnicah, saj bo vzpostavljena tudi bela cona.«

V matični enoti v Rakičanu, tako Hoblaj, se okužbe širijo, vendar pa počasneje, kot je to bil primer v obeh enotah, kar »nam tudi omogoča, da obvladujemo situacijo, ter tudi nadomeščamo izpad pri kadru z lastnim kadrom. Trenutno je stanje okuženih v matični enoti 58 stanovalcev in 17 zaposlenih.

V vseh enotah imajo na današnji dan skupaj 105 okuženih, od tega 80 stanovalcev in 25 zaposlenih.

Nataša Juhnov
Zoran Hoblaj
dom-starejših-rakičan zoran-hoblaj