vestnik

V DSO Ljutomer deset stanovalcev ozdravelo, nove okužbe še beležijo

Vestnik, 15. 4. 2020
Nataša Juhnov
V DSO Ljutomer je doslej ozdravelo deset stanovalcev in dva zaposlena.
Aktualno

V Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer so včeraj znova testirali dvanajst stanovalcev, rezultati testov pa so bili pri desetih osebah negativni. To pomeni, da je doslej ozdravelo deset stanovalcev in dva zaposlena.

Kljub temu širjenja koronavirusa v domu še niso zajezili, saj beležijo nove okužbe pri stanovalcih in zaposlenih. Včeraj so namreč potrdili še deset pozitivnih testov, in sicer pri šestih stanovalcih in štirih zaposlenih. Večina obolelih je brez večjih zdravstvenih težav, o zdravstvenem stanju stanovalcev in zaposlenih pravi Sašo Duh, zdravnik v Zdravstvenem domu Ljutomer. So pa nekoliko težji potek bolezni ugotovili pri nekaterih pacientih, ki so bili že prej v paliativni oskrbi ali so bili slabšega zdravstvenega stanja ter so imeli druge resne bolezni. 

ljutomer, koronavirus, dom-starejših-občanov
Nataša Juhnov
V domu vse stanovalce obravnavajo kot, da so okuženi.

Iz DSO Ljutomer še sporočajo, da delo v domu poteka normalno, saj jim je uspelo zagotoviti dovolj ekip. "Ne gre za bolnišnični oddelek. Vse stanovalce obravnavamo na način, kot da so okuženi, zdravimo pa jih po najvišjih strokovnih načelih, ves čas smo v kontaktu s specialisti iz Splošne bolnišnice Murska Sobota in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor ter širše," pojasnjuje Duh. Vsi zaposleni v domu tudi nosijo popolno zaščitno opremo. Iz SBMS je bilo so sedaj vključenih skupno 14 oseb, nekateri le za dan ali dva, večina za dalj časa. V domu še pravijo, da so vsem hvaležni za angažma, saj lahko bistveno prispevajo  k zajezitvi okužbe. Kot smo že poročali, imajo zaposleni zdravstveni delavci v bližini doma možnost prenočitve, urejena pa je tudi je ustrezna prehrana, za kar je poskrbela ljutomerska. Civilna zaščita. 

koronavirus dso-ljutomer ozdraveli