vestnik

V DSO Ljutomer začeli z uporabo hitrih testov, iz Doma Kuzma spodbudne novice

Vestnik, 27. 11. 2020
Marina Vrbnjak
DSO Ljutomer
Aktualno

Iz Doma starejših občanov Ljutomer so sporočili, da rezultati opravljenih testov v zadnjih dneh niso spodbudni, v domu imajo namreč šest okuženih stanovalcev.

"Razsežnost okužbe v okolju in zdravstvenih ustanovah, od koder prihajajo ali se vračajo naši stanovalci, kljub vsem vloženim trudom, vpliva tudi na naš dom," so v DSO Ljutomer zapisali v sporočilu javnosti. Šest okuženih stanovalcev je nameščenih v rdeči coni, ki so jo v sodelovanju z drugo ustanovo uredili izven doma, okuženi stanovalci pa se počutijo dobro, nekateri med njimi kažejo blage znake bolezni. 

Ostali stanovalci iz preventivnih razlogov ostajajo začasno v sobni izolaciji, kjer jih zaposleni obiskujejo in skrbijo za njihovo dobro počutje. "V domu smo začeli tudi z uporabo hitrih testov, izvaja se sistematično testiranje vseh zaposlenih v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer," so še pojasnili. 

V Domu Kuzma še deset okuženih

Iz Doma Kuzma pa prihajajo spodbudne novice. V tem tednu imajo namreč sedem okuženih stanovalcev, od tega je ena stanovalka v bolnišnici, ter tri okužene zaposlene, ki so v samoizolaciji. "Situacija se v našem domu počasi umirja in vrača na ustaljene tire. Na to nakazujejo predvsem vedno manjše številke okuženih," so zapisali. 

dom-kuzma, enota-doma-kuzma, kuzma
Damjana Nemeš
Dom Kuzma

dso-ljutomer dom-kuzma stanje