vestnik

V gornjeradgonski občini postavili nove solarne svetilke

Vestnik.si, 4. 10. 2022
Arhiv Občine Gornja Radgona
Nova solarna svetilka v Plitvičkem Vrhu.
Aktualno

22 novih solarnih svetilk so postavili na območjih, kjer ni javne razsvetljave

Občina Gornja Radgona je del sredstev v letošnjem proračunskem letu namenila postavitvi novih dvaindvajsetih LED solarnih svetilk s kandelabri na območjih občine, kjer ni urejene javne razsvetljave. V projekt so bile vključene krajevne skupnosti Črešnjevci, Spodnji Ivanjci, Negova in Spodnja Ščavnica. Pri določitvi lokacij je občina neposredno sodelovala s predsedniki omenjenih krajevnih skupnosti, ki so podali predloge lokacij za postavitev solarnih svetilk.

občina-gornja-radgona, javna-razsvetljava, solarna-svetilka
Arhiv Občine Gornja Radgona
Skica lokacij novih LED svetilk.

V Krajevni skupnosti Črešnjevci sta se postavili dve solarni svetilki, v Krajevni skupnosti Spodnji Ivanjci šest svetilk, v Krajevni skupnosti Negova osem svetilk in v Krajevni skupnosti Spodnja Ščavnica šest solarnih svetilk. Celotna investicija je znašala 28.010 evra in je zajemala nabavo LED solarnih svetilk s kandelabri višine 4 m ter izvedbo betonskih temeljev za kandelabre z drobnim materialom. Izvajalec investicije je bilo podjetje MAITIM Computers, informacijske tehnologije, d. o. o., iz Kamnika.
Kot so še zapisali na občini, se je projekt izkazal kot dobra praksa, uspešno začrtan in izpeljan, zato bodo v naslednjem proračunskem letu poskušali z njim nadaljevati.
občina-gornja-radgona javna-razsvetljava solarne-svetilke