vestnik

V Gornji Radgoni dobili prvo županjo

Maja Hajdinjak, 4. 12. 2022
Maja Hajdinjak
Urška Mauko Tuš s svojimi najbližjimi.
Aktualno

Zmagala je Urška Mauko Tuš

V Gornji Radgoni so dobili prvo županjo. Z 51,99 % glasov je zmagala Urška Mauko Tuš. "To je eno veselje in neizmerna sreča in zdaj tudi pomirjenost, da smo skupaj prišli na cilj. Jutri se začne delo," je v svoji prvi izjavi povedala Mauko Tuševa in dodala, da so ljudje v programu njene liste očitno prepoznali, "da smo iskreni v tem, kar govorimo, da imamo iskrene namene občino popeljati na pota, kjer bo spoštljiv dialog v občinskem svetu, kjer bodo občani slišani, kjer bodo njihovi predlogi upoštevani". Ob tem se iskreno zahvaljuje vsem, ki so ji namenili svoj glas. "Čestitala pa bi tudi protikandidatu gospodu Roškarju za izjemno korektno držo v času volilne kampanje."

Dodala je še, da je v občini veliko projektov, ki se jih je treba lotiti oziroma nadaljevati, med njimi je izpostavila širjenje industrijske cone in ureditev avtobusne postaje, vidi tudi veliko potencialnih priložnosti v turizmu. 

urška-mauko-tuš, občina-gornja-radgona, županja
Maja Hajdinjak
Urška Mauko Tuš je nova županja Gornje Radgone.

urška-mauko-tuš, občina-gornja-radgona, županja
Maja Hajdinjak
Novi županji je čestital tudi radenski župan Roman Leljak.

David Roškar, ki je v prvem krogu slavil, je tokrat prepričal 48,01 % volivcev. "Volivci so povedali svoje. Glede na to, da so protikandidatko podprli kandidati iz prvega kroga, je bilo tak rezultat za pričakovati. Na rezultat pa je morda vplivala tudi nizka volilna udeležba," je izid komentiral Roškar, ki je Mauko Tuševi, kot je povedal, že čestital in ji zaželel uspešno županovanje. Sam bo naslednja štiri leta član občinskega sveta, njegova stranka ima v svetu štiri člane. "Kot član občinskega sveta bom podpiral dobre projekte, ki so strokovno podkovani, ne glede na to, ali bom v opoziciji ali koaliciji." Kot je še povedal, se čez štiri leta v župansko tekmo ne bo več podal.

Volilna udeležba je bila tokrat nižja kot v prvem krogu, svoj glas je oddalo 39,99 % volilnih upravičencev (v prvem krogu 46,41 %).

lokalne-volitve občina-gornja-radgona