vestnik

V igri za direktorja Razvojnega centra Murska Sobota štirje kandidati

Rok Šavel, 2. 8. 2021
Aleš Cipot
Bojan Kar, trenutni direktor Razvojnega centra Murska Sobota.
Aktualno

Za nov mandat se poteguje tudi aktualni direktor Bojan Kar.

Junija je Svet zavoda Razvojni center Murska Sobota objavil javni razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota, saj se aktualnemu direktorju Bojanu Karu izteka štiriletni mandat. Svet zavoda je prijave zbiral do 1. julija, prijavili pa so se lahko kandidati z najmanj 7. stopnjo izobrazbe, petimi leti delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih in z vodstvenimi ter organizacijskimi sposobnostmi, znanjem slovenskega in vsaj enega tujega jezika ter z znanjem uporabe informacijskih tehnologij.

Kar je na čelu regionalne razvojne agencije za pomursko regijo od leta 2016, ko je najprej kot vršilec dolžnosti direktorja nadomestil dotedanjo direktorico Mojco Breščak, nato pa je dobil še poln štiriletni mandat.

fe854f47a47913de47dddb6642b4a7ea
Nataša Juhnov
Štefan Cigan imen v tej fazi postopka še ne želi razkrivati.

Kot je za Vestnik.si potrdil predsednik sveta zavoda Štefan Cigan, postopek izbire še teče, saj se je zaradi dopustniškega obdobja vse skupaj nekoliko zavleklo, se pa za mesto direktorja potegujejo štirje kandidati. Cigan, nekdanji direktor soboške Komunale, imen v tej fazi ni želel razkrivati, saj so v teku še razgovori, je pa bolj ali manj potrjeno, da je med kandidati tudi aktualni direktor Bojan Kar.

Zeleno luč mora podati mestni svet

Razvojni center Murska Sobota je sicer regionalna razvojna agencija in kot taka pomembna regijska ustanova, ki med drugim načrtuje regionalni razvoj in trenutno pripravlja Regionalni razvojni program za Pomurje za obdobje 2021 - 2027.

0d91b10c19ad84e8539f729f9e2d7fb7
Nataša Juhnov
Po stečaju RRA Mura leta 2015 je opravljanje nalog regionalne razvojne agencije prevzel Razvojni center Murska Sobota kot vodilna institucija v sodelovanju z Razvojno agencijo Sinergija, Razvojno agencijo Gornja Radgona, Prleško razvojno agencijo in Zavodom za turizem in razvoj Lendava. Ta vloga je ostala še naprej zaupana istim ustanovam tudi za programsko obdobje 2021-2027.

Imenovanje direktorja je v pristojnosti sveta zavoda, soglasje pa mora podeliti še ustanoviteljica, soboška občina. Zadnjo besedo o tem, kdo bo od 1. oktobra sedel na direktorskem stolčku Razvojnega centra Murska Sobota, bodo tako podali mestni svetniki.

razvojni-center-murska-sobota razpis direktor