vestnik

(VIDEO) V izboru za Naj projekt tudi DPM Sveti Jurij ob Ščavnici

Vestnik.si, 25. 11. 2022
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) bo v soboto podelila naziv Naj projekt, letos pa so se ponovno odločili za obuditev podelitve naziva Naj prostovoljec podeželske mladine.

ZSPM spodbuja razvoj lastnih idej in drugačnih projektov med mladimi na podeželju, ki pomembno prispevajo k razvoju podeželske mladine, zato že nekaj let podeljujejo društvom, ki so njihovi polnopravni člani, naziv za najboljši projekt leta. Ta se mora odlikovati po tem, da prinaša nove ideje, pomembne za nadaljnji razvoj na svojem področju, prinaša višjo prepoznavnost društva, mladih s kmetij in podeželja, s tem pa posledično tudi zveze, ter prinaša povečanje članstva.

Med petimi društvi, ki so se s svojim projektom uvrstili v finale za izbor Naj projekt podeželske mladine, je tudi Društvo podeželske mladine (DPM) Sveti Jurij ob Ščavnici s projektom Vinska degustacija. Edino društvo iz pomurske regije je 8. februarja lani prvič organiziralo spletno degustacijo vina, pri tem pa so pvoezali lokalne vinarje in med mladimi začeli spodbujati kutluro pitja vina. Letos so projekt nadgradili in k sodelovanju povabili vinsko kraljico in svetovalko iz območnega zavoda KGZ Murska Sobota. 

Poleg pomurskega društva so v izboru še DPM Metlika, ki je tudi aktualni nosilec tega naziva, DPM Spodnje Podravje, DPM Zgornjesavske doline in DPM Tržišče. 

Oba naziva (Naj projekt in Naj prostovoljec) bosta podeljena to soboto na zaključni prireditvi v Semiču.

zveza-slovenske-podeželske-mladine dpm-sveti-jurij-ob-ščavnici naj-projekt naj-prostovoljec
Kaj zdaj berejo drugi