vestnik

V krožišču v Radencih bo stala fontana

Majda Horvat, 1. 10. 2018
Občina Radenci
Skica nove fontane v krožišču
Aktualno

Radenska prispevala deset tisoč evrov, čeprav je občina pričakovala vsaj polovico. Ureditev krožišča bo stala 135 tisoč evrov. 

Radenci živijo od vode in na vodi, je povedal župan Janko Rihtarič, zato bodo v tem znamenju uredili tudi krožišče ob avtobusni postaji. Postavili bodo fontano s tremi oboki v obliki kapljice in s curki vode. Občina je za ureditev krožišča dobila soglasje direkcije za ceste, s tem, da skulptura ne sme ovirati pogleda voznikov, voda pa ne sme stekati na vozišče.


Občina si je pridobila več idejnih zasnov, odločili pa so se za fontano. To zdaj postavlja gradbeno podjetje GMW Weindorfer iz Rihtarovec. Vrednost del, ki bodo končana predvidoma do začetka novembra, znaša 135 tisoč evrov, denar pa bo zagotovila občina, s tem, da bo deset tisoč evrov prispevala tudi Radenska.


"Pričakovali smo, da bo Radenska prispevala vsaj polovico, vendar so se odločili za deset tisoč evrov za fontano ter še za prispevek za urejanje pločnika pri njihovem obratu," je povedal Rihtarič. Pred dobrimi sedmimi leti sta se Rihtarič in takratni direktor Radenske Milan Hojnik že dogovorila, da bo Radenska sama postavila na krožišču skulpturo, veliko steklenico, v kateri bi se pretakala voda, vendar ji direkcija za ceste za to ni dala soglasja.
Urejanje drugega krožišče, in sicer pri vstopu v zdraviliški kompleks, pa zdajšnji župan prepušča svojemu nasledniku, čeprav se je tudi za to ureditev pred leti že dogovoril z bivšim direktorjem Zdravilišča Radenci Mladenom Kučišem.

Majda Horvat
Krožišče v Radencih bo dobilo fontano. 
radenci fontana krožišče