vestnik

V Lendavi bodo dobili upravni center

Majda Horvat, 11. 4. 2018
Majda Horvat
V Lendavi bodo dobili upravni center
Aktualno

Končno se je začela celovita obnova objekta lendavske upravne enote. V nove prostore se bo preselila tudi geodetska uprava in najverjetneje finančna uprava. 

Upravna stavba, kjer deluje lendavska upravna enota, je letos stara petdeset let in po večletnih prizadevanjih za njeno obnovo je ta zdaj v polnem zamahu. Gre za celovito obnovo objekta, ki zajema tako energetsko sanacijo zgradbe kakor tudi njeno notranjo obnovo ter postavitev zunanjega dvigala, za katerega je bilo treba izdati gradbeno dovoljenje. Vrednost celotne naložbe bo znašala približno milijon evrov brez notranje opreme.



Po končani obnovi se bo v bodoči lendavski upravni center preselila še geodetska uprava in najverjetneje tudi delavci finančne uprave, zaradi pridobitve evropskih kohezijskih sredstev za energetsko sanacijo v višini 107 tisoč evrov, pa se v obnovljen objekt ne bo selila kmetijska svetovalna služba, kakor je bilo sprva mišljeno. Kajti v njem bodo lahko delali samo neposredni proračunski porabniki.

61412f10cb4144e071384ff59c61f399
Majda Horvat
V Lendavi bodo dobili upravni center


Razpisa za izvedbo energetske sanacije in notranje obnove sta bila objavljena decembra lani, dela pa morajo biti po pogodbi z izvajalci dokončana konec oktobra. Energetsko sanacijo izvaja podjetje Ges iz Celja, notranjo obnovo Legartis iz Lendave, nadzor pa podjetje Atrij iz Odranec.

b3bf5f82c2f240a7239ff9f3a69d2c4c
Majda Horvat
V Lendavi bodo dobili upravni center

"Z obnovo bomo veliko pridobili, zaposleni boljše delovne pogoje in stranke primernejše okolje za storitve, pomembno pa se bodo zmanjšali tudi izdatki za energijo," je povedal Štefan Gjerkeš, načenik lendavske upravne enote. Pomembno pa je tudi to, da bodo po obnovi v pritličje preselili arhiv upravne enote, ki se zdaj nahaja v neprimernih vlažnih kletnih prostorih stanovanjskega bloka na Kranjčevi ulici in še v dveh garažah.

Majda Horvat
V Lendavi bodo dobili upravni center
UE Lendava energetska sanacija Štefan Gjerkeš