vestnik

V Lendavi podelili občinska priznanja

Majda Horvat, 26. 10. 2018
Majda Horvat
Mladi so prikazali mestno življenje Lendave nekoč.
Aktualno

Anton Balažek je izrekel priznanje Jožefu Koconu, prvemu lendavskemu županu, in se ob svojem odhodu s funkcije župana zahvalil vsem, s katerimi je sodeloval.

V počastitev 22. praznika Občine Lendava je včeraj potekala v Gledališki in koncertni dvorani slovesnost, na kateri so bila podeljena tudi občinska priznanja. Plaketi sta prejela Območna obrtniško-podjetniška zbornica Lendava za 40-letno delovanje in prizadevanje za obstoj obrtništva in Vrtec Lendava, ki letos obeležuje 70. obletnico svojega delovanja in je aktivno vpet v okolje.


2c76106c4a88db77c69492493d0ccfec
Majda Horvat
Prihodnost Lendave so otroci.


Priznanji sta prejela Hrvaško kulturno društvo Pomurje za delovanje na kulturno-turističnem področju in Gostilna Lovski dom za dolgoletno družinsko tradicijo na področju gostinstva. Priznanje za najlepše urejeno naselje pa je prejelo naselje Radmožanci.
Podeljene so bile tudi tri spominske listine, ki so jih prejeli podjetje Martmetal za širitev proizvodne dejavnosti in razvoj poslovno-industrijske cone in Dvojezična srednja šola Lendava za vpetost v prostor in multikulturno tradicijo ter Marija Unger za prispevek k ohranjanju ljubiteljske kulture in vpetost v družbeno-politično dogajanje kraja.
Balažek o ugledu občine
Slavnostni govornik je bil lendavski župan Anton Balažek, ki se je spomnil tudi začetkov lendavske občine in se zdaj, ko sam zapušča vodenje občine, zahvalil takratnemu županu Jožefu Koconu ter njegovi ekipi za pomembno delo, ki so ga opravili za lokalno skupnost v zelo težkem političnem in gospodarskem obdobju. Prav tako se je zahvalil vsem, s katerimi je sodeloval kot župan in ki so prispevali k temu, da je občina napredovala. Poudaril je tudi, da ima Lendava ob pozitivnih kazalnikih razvoja tudi velik ugled ne le doma, ampak tudi v sosednjih pokrajinah.

e46a97cf0e3add7e84665111383877f5
Majda Horvat
Oder so napolnili številni ustvarjalci kulturnega programa.


Kulturni program so na temo obujanja spominov, ki so ga poimenovali Zgodbe vekov, pripravili otroci iz vrtca, lendavski osnovnošolci, dijaki, Ladislav Kopinja, violinist Peter Koša, zgodbe pa sta povezovala Piroska Vörös v vlogi babice in Jan Horvat v vlogi vnuka.


1ef4c43992c2da4f98a2801a2051cb42
Majda Horvat
Piroska Vörös v vlogi babice in Jan Horvat v vlogi vnuka.

lendava proslava praznik