vestnik

V Lendavi razkužujejo osnovno šolo in vrtec

M.H., 13. 3. 2020
Arhiv Svet24
V Lendavi razkužujejo osnovno šolo in vrtec
Aktualno

Šolo in vrtec obiskovala otroka iz družine, v kateri že potrjena okužba. Nihče drug nima znakov okužbe.

V Lendavi danes opravljajo razkuževanje celotnih prostorov Dvojezične osnovne šole I, prav tako bodo razkužili vse prostore vrtca, najprej na enoti v Tomšičevi ulici. Ta ukrep so sprejeli zaradi tega, ker sta šolo in vrtec obiskovala otroka iz družine, kjer je bila potrjena okužba. Po zdaj znanih informacijah nihče drug iz omenjenih zavodov nima znakov okužbe.

Razkuževanje vseh prostorov vrtca bodo opravili zato, ker bo potrebno zagotoviti varstvo za tiste otroke, katerih starši morajo ostati na delovnih mestih, je povedal lendavski župan Janez Magyar. Strokovnim službam je že naročil, da povprašajo Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), kdo od staršev je upravičen do tega, da otroka pripelje v dežurno varstvo, ki ga bodo organizirali glede na potrebe teh občanov. "Tako kot smo včeraj obveščali starše, da pridejo po svoje otroke v vrtec, tako jih bomo tudi obveščali glede organizacije dežurnega varstva. To bodo vsekakor opravljali za to strokovno usposobljeni ljudje. Kot ustrezno pa se je zdaj tudi potrdilo naše včerajšnje ravnanje, kakor tudi, da smo že z današnjim dnem zaprli šole in vrtec," je še dejal župan.

Zaradi potrditve prve okužbe s koronavirusom se je število opravljenih brisov na vstopni točki v Murski Soboti včeraj pričakovano povečalo. Direktorica ZD Murska Sobota ob tem ponovno opozarja, da brise odvzemajo samo tistim bolnikom, ki jih na to napoti njihov zdravnik in ne po njihovi želji ali lastni presoji. Prav tako ponovno opozarja, da je prihod potrebno napovedati z namenom, da jih ni naenkrat več in da lahko jemanje brisov poteka tekoče.

lendava okužba ukrepi