vestnik

V Lendavi se za 2,8 milijona evrov prodaja trgovski center

Rok Šavel, 18. 8. 2021
Majda Horvat
Trgovski center Kocet v Lendavi je na dražbi.
Aktualno

V stečajnem postopku podjetja Kocet bo potekala javna dražba za trgovski center, ki zajema tudi gostinski lokal, s pripadajočo trgovinsko opremo. V teku je tudi še zbiranje ponudb za trgovski objekt v Veliki Polani, ki je tudi del premoženja stečajnega dolžnika.

Trgovsko podjetje Kocet, ki je upravljalo trgovsko in gostinsko dejavnost v Lendavi, Veliki Polani in Murski Soboti, je v stečaju pristalo leta 2019, zaposlitev pa je takrat izgubilo 34 delavcev. V Lendavi, kjer stoji največji objekt z restavracijo Troica, ki pod direktorjem Marjanom Kocetom posluje kot najemnik še naprej, in Veliki Polani je družba dejavnost opravljala v lastnih prostorih, v Murski Soboti pa je bila z Domačo trgovino v Merkuru najemnik. Po stečaju trgovsko dejavnost sicer še naprej tako v Veliki Polani kot Lendavi najema prostore družba Kea, ki deluje kot franšiza Tuša.

b2eb5c58bc8f48781c860809633dacd8
Nataša Juhnov
Marjan Kocet

V Veliki Polani za 302 tisočaka, v Lendavi za 2,8 milijona

Sodišče je sklepa za prodajo trgovskih objektov izdalo že lansko leto, a sta zaradi pritožb šele sedaj postala pravnomočna. Tako je stečajni upravitelj Drago Dubrovski junija začel zbirati ponudbe za trgovski objekt v Veliki Polani z izhodiščno ceno 302 tisočaka. Interesenti imajo še do 10. septembra čas, da pošljejo ponudbe.

Nedavno pa je objavljena tudi javna dražba za trgovski center Kocet Lendava, ki v naravi zajema supermarket z notranjo opremo, parkirišča in gostinski lokal, skupaj s pripadajočo vgrajeno in namensko trgovinsko opremo. Izklicna cena za trgovski center znaša 2.819.00,00 evrov, javna dražba pa bo potekala 29. septembra ob 9. uri v prostorih družbe Linnair v Mariboru. Kot najnižji znesek višanja, je stečajni upravitelj postavil znesek 20 tisočakov. Interesenti morajo do 28. septembra plačati varščino v višini 281.900,00 evrov.

Med interesenti za nakup objektov v Veliki Polani in Lendavi se omenja ravno trenutnega najemnika, družbo Kea, ki ima prodajalne po celotni Sloveniji, glede na zadnje dostopne podatke pa je poslovno leto 2019 zabeležila slabih 41 milijonov evrov prihodkov od prodaje in leto končala z 1,1 milijona evrov dobička. V stečajnem postopku družbe Kocet je bilo sicer prijavljenih 79 terjatev upnikov, ki skupaj znašajo več kot 2,8 milijona evrov.

kocet lendava stečaj dražba