vestnik

V Lendavi so predstavili projekte na področju turizma

Vestnik.si, 30. 8. 2022
Tomaž Galič
V Lendavi so predstavili projekte, ki jih načrtujejo na področju turizma.
Aktualno

Projekt WE4EU me drugim prinaša izmenjavo dobrih praks

V Lendavi so v okviru evropskega projekta WE4EU ali Europe for Citizens projektni partnerji iz Slovenije, Madžarske, Slovaške, Češke, Romunije in Poljske predstavili projekte na področju turizma. Projekt prinaša izmenjavo dobrih praks, je pa tudi priložnost za spoznavanje kulture mest sosednjih držav v osrčju Evropske unije.
Projekt združuje partnerska mesta Gyöngyös, Mělník, Łodygowice, Lučenec, Târgu Secuiesc in Lendavo in poteka od letošnjega maja, sklenil pa se bo septembra prihodnje leto. Na desetih strokovnih srečanjih v sklopu projekta bodo sodelujoči spoznali njihovo tradicijo in kulturo, prednost pa dajejo vzpostavitvi osebnih odnosov med prebivalci posameznih mest.
Predstavniki partnerskih mest so si v Lendavi ogledali najpomembnejše kulturnozgodovinske znamenitosti mesta, se udeležili Bogračfesta, na petkovi delovni konferenci pa izmenjali mnenja, ideje in dobre prakse na področju turizma.

lendava, turizem, projekt, we4eu
Tomaž Galič
V Lendavi so predstavili projekte, ki jih načrtujejo na področju turizma.

Ivan Koncut, podžupan v funkciji župana, je na srečanju poudaril, da prav na področju turizma v Lendavi gradijo nove zgodbe in produkte. "V teku so tudi takšni, za katere smo nekoč mislili, da so preveč ambiciozni, vendar jih bomo z voljo, medsebojnim sodelovanjem in optimizmom prav gotovo uresničili."
Kot so še zapisali na spletni strani občine, je ključni cilj projekta vzpostaviti in razvijati družbene, gospodarske, okoljske in kulturne odnose med državljani EU s sodelovanjem lokalnih oblasti in njihovih združenj, ki vključujejo podjetnike, nevladne organizacije in lokalne državljane. Navedeno bodo dosegli s strokovnimi delavnicami ter kulturnimi in gastronomskimi spremljevalnimi dogodki.
Polega tega bo vsaka občina zbrala predloge projektov in naredila seznam razvojnih projektov, ki jih namerava izvesti do leta 2027, kar bo osnova za strategijo sodelovanja pri predložitvi skupnih vlog na evropske razpise.
lendava turizem we4eu projekt