vestnik

V Lendavi Socialni demokrati o lokalnih volitvah

Jože Gabor, 26. 10. 2022
Jože Gabor
Občinski odbor Socialnih demokratov Lendava je v hotelu Cubis v Lendavi predstavil županskega kandidata Ivana Koncuta, listo SD na prihajajočih lokalnih volitvah ter razvojne načrte v občini.
Aktualno

Občinski odbor Socialnih demokratov Lendava je v hotelu Cubis predstavil županskega kandidata Ivana Koncuta, listo SD na prihajajočih lokalnih volitvah ter razvojne načrte v občini. Ob Koncutu so o tem govorili še predsednik občinskega odbora SD Alen Dominić, Nataša Tomšič in Dejan Židan.

Koncut je povedal, da so končali več projektov in pripravljajo nove. Končujejo kolesarsko stezo od Dolge vasi do Trimlinov in športni park pri Dvojezični srednji šoli Lendava. Načrtujejo gradnjo postajališča za avtodome na več lokacijah, revitalizacijo nekdanje Blagovnice v središču Lendave in Guinnessovo hišo bograča, kjer bo ta jed vsak dan na voljo. Dobili so denar za novo geotermalno vrtino, s Fundacijo Gorana Dragića so se dogovorili o gradnji pametnega igrišča, zgradili bodo skate park, gramoznico v Dolnjem Lakošu bodo namenili za šport in turizem. Načrtujejo gradnjo vrtca na Hotizi, dogovarjajo se s podjetjem, ki želi postaviti v Lendavi Inštitut za raziskovanje kovin, pri Osnovni šoli I Lendava pa bo prometni poligon. Ob kulturnih znamenitostih v Lendavi bodo postavili obeležja, izobraževali turistične vodnike, dogovarjajo pa se tudi z vlagatelji v turistično infrastrukturo. S podjetjem Petrol se dogovarjajo o postavitvi sončnih elektrarn na degradiranih območjih. Uspeli pa so tudi s povezovanjem vinogradnikov in vinogradniških društev pri skupni promociji lendavskih vin.



Nataša Tomšič je dodala, da bodo spodbujali mlade družine. Zagotovili bodo denar za rušenje dotrajanih zgradb, če želijo mladi na istem mestu graditi nove. V naseljih, kjer ga še ni, bodo zagotovili širokopasovno omrežje ter gradili otroška igrišča in avtobusne postaje ter zagotovili primestni avtobus. Spodbudili bodo tudi prostovoljce, da pomagajo starejšim ljudem. Alen Dominić je dejal, da želijo delovati povezovalno. Za še boljše uresničevanje razvojnih načrtov bodo ustanovili projektno pisarno. Pri tem bodo vključevali mlade diplomante, pa tudi sicer bodo večjo pozornost posvetili temu, da bi se mladi vračali. Načrtujejo še ureditev prometnega režima skozi staro mestno jedro ter njegovo oživitev. Dejan Židan, nekdanji predsednik stranke, je dodal, da je Ivan Koncut prevzel vodenje občine pred petimi meseci in jo zelo dobro vodil. Gre za strpnega človeka, ki je pripravljen trdo delati za lendavsko občino ter brezkompromisno zastopati interese Lendave v prestolnici. Pripravlja nove investicije in si prizadeva za boljše sodelovanje med Lendavo in Mursko Soboto.

sd-lendava ivan-koncut predstavitev
Kaj zdaj berejo drugi