vestnik

V ljutomerskem domu starejših bodo svetovali tudi strokovnjaki UKC Maribor

STA, 9. 5. 2020
Nataša Juhnov
Dom starejših Ljutomer
Aktualno

Domu starejših občanov Ljutomer bodo do izkoreninjenja novega koronavirusa svetovali tudi strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor z izkušnjami z njihovega bolnišničnega oddelka za covid-19. Strokovna ekipa soboške bolnišnice je 3. maja končala delo v domu, kjer je danes na novi koronavirus pozitivnih še 14 stanovalcev.

V petek so v ljutomerskem domu starejših odvzeli 18 brisov, vsi testi so bili negativni, ozdraveli pa so po trije stanovalci in zaposleni.

Kot so sporočili iz doma, še vedno manjka polovica zaposlenih, se pa razmere izboljšujejo. V petek so prve stanovalce po dolgem času odpeljali na skupne balkone in v domski vrt.

Zdravstveni ekipi Splošne bolnišnice Murska Sobota se je za pomoč in doseženi rezultat pri zajezitvi širjenja virusa na petkovem skupnem sestanku s predstavniki pristojnih ministrstev za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter zdravje s priložnostnimi darili, ki so jih izdelali stanovalci, zahvalil direktor doma Tomislav Nemec. Zahvalil pa se je tudi vodjema zdravstvene nege in delavcem.

Vodstvo doma se zaveda, da je za učinkovito obvladovanje covida-19, ki predstavlja zelo velik strokovni izziv, pomembno ohraniti pozitiven trend, način dela pa še izboljševati. Zato so v sodelovanju z ministrstvoma povabili v dom strokovno ekipo iz Maribora, ki se je prijazno odzvala, sporočajo iz Ljutomera.

Ekipa bo svetovala in tudi sama sodelovala pri delu. Del sistematičnega pristopa bo usposabljanje osebja na najvišji ravni, tako da bodo lahko kasneje sami obvladovali strokovno zahtevno zdravstveno okolje, ki je glede na posebnosti domov za starejše velik izziv.

koronavirus starejši bolnišnica