vestnik

V ljutomerskem domu starejših še osem okuženih z novim koronavirusom

STA, 12. 4. 2020
Nataša Juhnov
V DSO so prišli pomagat zdravstveni delavci iz soboške in ptujske bolnišnice ter zdravstvenih domov Murska Sobota, Lendava in Gornja Radgona.
Aktualno

V domu starejših občanov (DSO) Ljutomer so v soboto odkrili okužbo z novim koronavirusom še pri štirih oskrbovancih in štirih zaposlenih. Skupno je tako pozitivnih 58 oskrbovancev in 18 zaposlenih. Ker so v soboto dodatno potrdili okuženost še pri enem zaposlenem v zdravstvenem domu, je skupno število okuženih 79.

Iz ljutomerskega zdravstvenega doma so okuženi trije delavci, ki so pomagali v DSO. Test enega od obolelih stanovalcev pa je že bil negativen in je ozdravel. V DSO so prišli pomagat zdravstveni delavci iz soboške in ptujske bolnišnice ter zdravstvenih domov Murska Sobota, Lendava in Gornja Radgona.

V soboto jih je obiskala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Klavdija Kobal Straus in jim, kot so sporočili iz DSO, dostavila tudi dodatno zaščitno opremo za delo z obolelimi, predvsem zaščitne predpasnike. V DSO še pravijo, da bo delo med prazniki potekalo nemoteno, saj je ob pomoči in sodelovanju bolnišničnega osebja sestavljenih dovolj potrebnih ekip.

Kot je za STA povedal ljutomerski podžupan Niko Miholič, je občina dodatnemu osebju podarila tople obroke. Državna sekretarka pa je DSO predlagala, naj hrane v Bioterme, kjer je nameščen del varovancev, ne vozijo več iz doma, ampak iz alternativne kuhinje, ki jo je vzpostavila občina.

ljutomer, koronavirus, dom-starejših-občanov
Nataša Juhnov
V DSO so prišli pomagat zdravstveni delavci iz soboške in ptujske bolnišnice ter zdravstvenih domov Murska Sobota, Lendava in Gornja Radgona.

Po besedah Miholiča so rešili še eno veliko težavo, čiščenje DSO, saj čistilni servisi niso hoteli v objekt.

koronavirus občina starejši
Kaj zdaj berejo drugi